Rondleidingen

Museumrondleiding

Ruik, voel en proef de Belgische hop. Een kenner neemt je op sleeptouw doorheen het museum. Hij maakt je wegwijs in de geschiedenis, de teelt en de hoppepluk van vroeger en nu. Uiteraard komt ook de Belgische biercultuur aan bod. Na de rondleiding kan je nagenieten met een streekbiertje.

Degustatietour

Tijdens dedegustatietour laat de gids je kennismaken met verschillende aspecten van de hop-en biercultuur. Achteraf krijg je twee degustatiebiertjes en streekhapjes aangeboden. Heb jij er ook zo’n zin in?

Hippe hoprondleiding

Verken het Hopmuseum met doe-opdrachten tijdens de ‘Hippe Hoprondleiding’ met leerlingen lager onderwijs. De gids vertelt je hoe kinderen vroeger hielpen met de hoppluk. En uiteraard mogen de nodige anekdotes daarbij niet ontbreken. De leerlingen mogen ook zelf aan het werk: oogjes draaien aan klimdraden, het gewicht van de juf of meester bepalen met de veldbalans … Als afsluiter is er een quiz om te kijken wie de hopkampioen is.

Dementievriendelijke rondleiding

Tijdens de plukperiode (eind augustus en september) biedt het museum dementievriendelijke rondleidingen aan. Een zintuigelijke ervaring die prikkels uitlokt van de deelnemers, waar de gids met veel plezier op inspeelt. Achteraf kan je nagenieten met een hoppig streekbiertje.

Naar top