Tijdens het tweedaags festival proef je zowel op zaterdagnamiddag als op zondag naar hartenlust picon op de Grote Markt van Poperinge. Op zondagnamiddag brengen de reuzen opnieuw een bezoekje aan de hoppestad.

Piconfeest

De Grote Markt van Poperinge wordt thé place to be voor alle piconliefhebbers! Vrolijk ingerichte kraampjes, vlaggetjes, muziek en animatie vormen het decor van dit zomers weekend. 

De standhouders zijn piconbrouwers uit de Vlaamse en/of Franse Westhoek die hun picon willen laten proeven door het brede publiek. Heb je liever zoet, of zuur, of liever op basis van bière in plaats van wijn? Dat kan! 

Een grondplannetje maakt duidelijk welke picon waar te vinden is. Tegelijk kan je ook stemmen op jouw favoriete picon. De picon met de meeste stemmen, krijgt de titel van 'publiekslieveling'.

Het piconfeest opent z'n deuren op zaterdag 21 september van 14 tot 21 uur en op zondag 22 september van 14 tot 20 uur. 

Oproep Piconbrouwers

Net zoals vorige editie, zijn we opnieuw op zoek naar de unieke smaken van dit streekproduct. Iedereen kent wel iemand die de ‘beste picon’ brouwt. Of vaak zijn het familierecepten die van generatie op generatie overgaan.  Naar deze unieke picons zijn we op zoek!

We nodigen geïnteresseerden uit om hun eigen picon te laten proeven door het brede publiek.  De organisatie voorziet een leuke ingerichte Grote Markt, met een stand voor elke piconbrouwer. Daar kan hij zijn picon laten degusteren. De recepten blijven uiteraard geheim.  Wie wil, kan meedingen naar de prijs van juryfavoriet en publiekslieveling.

Lees hier de voorwaarden om een stand uit te baten.

Inschrijven

Reuzenoptocht

Zondagnamiddag (15 uur) trekken Franse en Vlaamse reuzen door de centrumstraten van Poperinge. Maak kennis met de reuzen Valentine en Rose, Juan Del Mar en Stef'Zeel, Netje en nog vele andere. Poperingse en Franse muziekgroepen begeleiden de optocht van de Gasthuisstrtaat, langs de Grote Markt, richting de Paardenmarkt en via de Goudenhoofdstraat en de Ieperstraat terug naar de Grote Markt. 

Op de Paardenmarkt is het tijd voor een echte reuzenontmoeting. De reuzen en muziekgroepen houden halt en tonen samen hun kunnen. Een niet te missen spektakel. 

Naar top