NL FR EN DE
mdf_0458.jpg

Talbot House

TERUG OPEN VANAF 4 DECEMBER 2020

Mogen we vragen om vooraf telefonisch (057 333 228) of online een uur van aankomst door te geven? www.supersaas.be/schedule/Talbot_House/Talbot_House_museum?view=week&day...

Midden de bonte metropool die Poperinge – stad achter het front – tijdens WO I was, opende aalmoezenier Philip Tubby Clayton op 11 december 1915 een soldatenhuis. De grote burgerwoning van de familie Coevoet werd omgetoverd tot "Every Man's Club". Alle soldaten, zonder onderscheid van rang of stand, waren er welkom. Talbot House bood een alternatief voor het liederlijke ontspanningsleven in de stad met een bibliotheek, prachtige tuin, concertzaal en een kapel. Voor honderdduizenden groeide deze plek uit tot "a home from home", waar ze een beetje menselijkheid, rust en vrede vonden.

Vandaag vervult Talbot House de rol van "een levend museum", waar je ook in het gastenverblijf kan blijven overnachten. Snuister rond in de 100 jaar lange geschiedenis van de club die wordt verteld in de nieuwe vaste opstelling ‘Een Huis van Mensen’. Tijdens jouw tocht door het Huis wandel je mee met een digitale verteller in de vorm van een verhalentablet.

In de voormalige Concert Hall krijg je een reproductie van de concerten van toen te zien terwijl in de ast een audiovisuele montage de link legt tussen het verleden, heden en toekomst van dit unieke huis. En natuurlijk kan je samen met onze Britse vrijwilligers genieten van een kopje thee of een lekkere Westhoek picknick.

Meer info

Historische gebouwen
Musea
Oorlogssites
Wereldoorlog 1
Drinkgelegenheid
Educatieve programma's
Parking
Resto / cafetaria
Groepsrondleiding
Shop / winkel
Toegankelijk voor mindervaliden
Vestiaire
Poperinge

Prijzen

Standaard € 9,00
Extra info Combiticket Talbot House/Hopmuseum: € 11
Kinderen t.e.m. 6 jaar € 0,00
Senioren 65+ € 8,00
Studenten € 6,00
Groep: min. 15 personen € 7,00 per persoon