Buslijn 62 Poperinge-Hazebrouck

Sinds 1 september 2023 verbindt de nieuwe dagelijkse buslijn 62 Poperinge met Hazebrouck.

6 ritten per dag

Dit proefproject van een jaar heeft tot doel om de twee steden met elkaar te verbinden en inwoners directe toegang te geven tot het station van Hazebrouck, van waaruit er een directe aansluiting is op het TGV netwerk. Met zes ritten per dag gedurende de week, met tussenstops in Abele, Callicanes, Steenvoorde en Saint-Sylvestre-Cappel, kunnen reizigers profiteren van meer flexibiliteit bij het reizen tussen de twee steden. Dit is een belangrijke stap voor grensoverschrijdende mobiliteit.

Naast de spoorconnectiviteit heeft deze buslijn ook tot doel het woon-werkverkeer tussen de twee regio's te vergemakkelijken. Poperinge, met zijn nabijgelegen activiteitenzones, wordt beter toegankelijk voor werknemers die in Hazebrouck wonen en vice versa. Bovendien biedt deze busverbinding toeristische mogelijkheden voor beide steden tegen beperkte kosten.

Bustijden

De volledige dienstregeling kan je via de site van De Lijn bekijken.

Prijzen

  • Enkele reis met de bus: € 2,50
  • Pakket van 10 ritten: € 17
  • Groepsticket (10 tot 30 personen): € 1,7 per persoon

👉 Koop je individuele ticket met een creditcard (maestro, mastercard, visa, V-pay, Apple en Google pay) in de bus, bij het instappen. Let op: contante betalingen worden niet geaccepteerd.

👉Tickets zijn ook te koop op de website www.lijn.be, met betaling met kredietkaart en aan de automaat in het station van Poperinge.

👉 Meerrittentickets zijn in België te koop bij Lijnwinkel (agentschap van De Lijn) en bij aangesloten krantenwinkels. Het mobiele bureau Lijnwinkel is op vrijdag (marktdag) regelmatig aanwezig in Poperinge.

Naar top