De Kinderbrouwerij is gevestigd in de oude dorpsbrouwerij St.-Joris en is een plek waar jong en oud het kind in zich naar boven kan laten komen. In grote en kleine theaterzalen, en ‘s zomers op de koer of in de weide worden gezinsvoorstellingen gehouden, geprogrammeerd met muziek, toneel, dans, film, … Ze maken ook eigen producties en werken aan originele, speelse ontdekkingstochtjes op en rondom de site.

De mouttoren werd gerestaureerd en opgewaardeerd tot uitkijkpunt en biedt een mooi uitzicht op het dorp Reningelst, de vallei van de Grote Beek en de West-Vlaamse heuvelrug.

In de familiekroeg kan je volksspelen, bordspelletjes en gezelschapsspelletjes spelen binnen of op de koer. Kleine en grote groepen kunnen een competitie spelen met het Ladderspel! Ze serveren er biologische huisbieren Rookop en Keikoppenbier, biologische tuinsappen en lekkere hoeveproducten voor jong en oud. Op warme dagen is het hoeve-ijs onklopbaar en lekkerbekken zijn dol op de klakkaards.

Geniet tijdens de zomer op het natuurterras in de weide, middenin het groen. Bestel je drankjes of ijsjes, zet ze in een bierbak en trek naar de weide, waar kinderen ook honderduit kunnen spelen. Aan het natuurterras vertrekt een prachtig klauterparcours waar kleuters zich als aapjes in de jungle wanen.

Vanuit de Kinderbrouwerij kan je de Sjarettenwandeling stappen, al of niet met het doe-zakje erbij of er met de kinderen op uit trekken tijdens de kindvriendelijke fietsroute 'Kleine Flandrien in spé'.

Open van krokusvakantie tot en met herfstvakantie, op zaterdag en zondag van 14u tot 18u30.

Naar top