Kunstenfestival Watou

Stad Poperinge, inspirator Koen Vanmechelen en curatoren James Putnam en Michaël Vandebril stellen met LANDSCAPE OF IMAGINATION de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou voor.

Kunstenaars en dichters tonen de kracht van verbeelding. Ze gaan in dialoog met elkaar en met bijzondere plekken in en rond het dorp en kasteel De Lovie.

Verbeelding als motor van verandering

Tijdens ‘Landscape of the Imagination’ benaderen kunstenaars en dichters het concept ‘verbeelding’ als een innerlijk psychologisch landschap, dat bestaat tussen mensen en de fysieke ruimtes om hen heen. Door middel van woord en beeld willen ze ons bewustmaken van de kracht die verbeelding bezit om te transformeren en een verschil te maken. Hun werk zal te zien zijn op verschillende bijzondere en ongewone locaties in en rond het dorp. Kasteel De Lovie in Poperinge speelt opnieuw een belangrijke rol. Kunstenaar Mikes Poppe, die in 2022 indruk maakte met zijn durational performance plant een nieuwe langdurige performance. Daar waar “En de boer, hij ploegde voort” een akker als canvas had, zal hij zich als tweede deel van zijn diptiek voor Watou op het water wagen.

Ticketverkoop start op 1 mei

Koop vanaf 1 mei je ticket met vroegboekkorting of reserveer een logiesarrangement met o.a. ticket, bezoekersgids en goodiebag. 

Logiesarrangementen

Boek je verblijf in Poperinge en ontvang een welkomstpakket. In het logiesarrangement zit jouw ticket voor het festival inbegrepen en een goodiebag.

A tot Z

Naar top