Wandeling met stadsgids

  • Kennismaking met Poperinge

De gids laat je op deze wandeling kennismaken met de hoogtepunten van Poperinge. Hij vertelt bondig de rijke middeleeuwse geschiedenis, de groei van de stad tot één van de belangrijkste centra van de hopteelt en neemt je mee op stap langs sporen van het leven achter het front tijdens WOI.

  • Schemerwandeling

Laat je in de vooravond op sleeptouw nemen door locals. Tijdens de schemerwandeling ontdek je de duistere hoekjes en kantjes van Poperinge, hoor je donkere verhalen van vroeger en nu, … Mysterieuze gidsen vergezellen je langs minder gekende Poperingse straatjes doorheen de avondschemer.

  • Poperinge, stad achter het front

Vergezel de gids op een heuse verhalentocht door de straten van Poperinge tijdens de Eerste Wereldoorlog. Als eerste "vrije" stad, was Poperinge het centrum van eerst de Franse en daarna de Britse oorlogsmachine. Het stadscentrum werd de hoofdstad van een metropool van ruim een kwart miljoen inwoners. Aanhoor de verhalen uit de pubs, luister naar de anekdotes van de Poperingse kinderen en ontdek waar de veroordeelde soldaten hun laatste nacht doorbrachten. 

Naar top