Rondleidingen Lijssenthoek

Gidsbeurt 

Lijssenthoek Military Cemetery is de indrukwekkende getuige van meer dan vier jaar oorlogsgeweld. Van 1915 tot 1920 was op het gehucht Lijssenthoek het grootste evacuatiehospitaal van de Ieperboog gevestigd.Vandaag weerspiegelt de begraafplaats de 'Groote Oorlog'. De gids brengt het verhaal van deze unieke site: het hospitaalleven en de (her)aanleg van de begraafplaats. 

De verpleegster vertelt

Deze bijzondere rondleiding is opgebouwd rond getuigenissen van verpleegsters. Een vertelster brengt dagboekfragmenten, leest brieven voor en presenteert obscure doktersverhalen. Het hospitaalleven zoals het was: onverbloemd en meedogenloos, verteld vanuit het oogpunt van vrouwen, moeders en kinderen.

Fietstocht Flyboys

Op Lijssenthoek Military Cemetery rusten 94 vliegeniers verbonden aan de Britse luchtmacht. Het is de grootste concentratie van piloten op een militaire begraafplaats. Flyboys, helden in de lucht, maar even vaak ook het slachtoffer van brute technische pech. Een fietstocht neemt je mee naar markante plaatsen die verbonden zijn aan dit verhaal.

Naar top