Boer zkt Bank

Boer zkt Bank? 
Met dit project wil Poperinge de voedselproductie van haar landbouwers in de kijker zetten. Meer dan tien verrassende landbouwbedrijven vertellen in seizoensfilmpjes over hun activiteiten, hun passie voor de stiel en hun liefde voor de job. Wedden dat de landbouwer je dingen vertelt die je nog niet wist? 

Fietsroutes
Twee fietslussen van een veertigtal kilometer verbindt verschillende bedrijven. De filmpjes bekijk je via QR-code.

Heldenzakje
Maar onze boeren zoeken ook landbouwhelden! Voor de kinderen werden extra opdrachten gemaakt om een echte landbouwheld te worden. Ga langs bij dienst Toerisme en haal je ‘Heldenzakje’ op. Gewapend met uitleg en spelmateriaal kan je de route afleggen en onderweg de boer helpen. Voer alle opdrachten uit, verzamel stempels en haal je ‘heldencadeautje’ op. 

Mag het nog iets meer zijn? 
Plan je fietsuitstap in Poperinge en verwen jezelf onderweg met een picknickmand. Onze partners Goeste (Poperinge) en de Groenselpoorte (Reningelst) voorzien je graag van een goedgevulde picknick vol krachtvoer. Reserveren vooraf is noodzakelijk.

Leaderproject
Boer zkt Bank kwam tot stand met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsonwikkeling. Europa investeert in zijn platteland.
Met het project wil Poperinge de voedselproductie van haar landbouwers in de kijker zetten.
Kostprijs project: 62 897,44 --> 31 448,72 euro subsidie (50%)
Partners: De Groenselpoorte, L'Heritage, Landbouwraad, Geïnteresseerde landbouwers, landelijke gilde, Inagro, Provinciale landbouwkamer West-Vlaanderen en CNPV vzw - Plokkersheem.
Duur: 01/07/2021 - 30/06/2023

Downloads

Naar top