NL FR EN DE
23_westtoer-recreatie-2020-c-jan-dhondt-atelje-d--28groot-29.jpg

Met een groep hopscheuten ontdekken

Wens je met een vereniging of vriendengroep de hopscheuten te komen proeven in Poperinge? Dan stelt Toerisme Poperinge je graag volgend dagarrangement aan. Beleef een unieke dag vol hopscheuten op eigen tempo. Als groep sta je in voor het eigen vervoer, op iedere locatie word je hartelijk ontvangen door de uitbaters.

PROGRAMMA

  • 10u: De dag start met een warm onthaal bij hopboerderij 't Hoppecruyt in Proven. Landbouwster Benedikte vertelt je in geuren en kleuren hoe hopscheuten geteeld worden.
  • 12u: 's Middags geniet je van een heerlijk lunch in restaurant De Leene. Je maakt op voorhand de keuze tussen een gewone lunch of hopscheutenlunch.
  • 14u30: Bij maatwerkbedrij Sowepo worden hopscheuten verwerkt tot allerhande streekproducten onder het 'Houblonesse'-gamma. Je wordt er op sleeptouw genomen doorheen het productieatelier en nadien proef je van en lekker verwenbord.
  • 17u: De dag eindigt met een bezoek aan het Hopmuseum, hét centrum voor hop & bier. Een gids vertelt je meer over de geschiedenis van Poperinge en de Westhoek. De perfecte afsluiter van een dagje hopscheuten.

PERIODE

  • Dit arrangement kan geboekt worden elke dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag van maart.
  • Minimum 10 personen, maximum 30 personen.

PRIJS

  • 55 euro met gewone lunch, inclusief alle bezoeken en degustaties
  • 77 euro met hopscheutenlunch, inclusief alle bezoeken en degustaties.

Vraag je groepsarrangement aan

Reacties groepen

Vlaamse Actieve Senioren Scheldeland

Onze trip naar Poperinge van zal nog lang blijven nazinderen, het bezoek aan 't Hoppecruyt was uniek, we hadden de weergoden mee en zijn kunnen naar 't land gaan waar de echtgenoot van Benedicte de hoppescheuten uithaalde en nadien vers konden proeven, met 5O personen zat het zaaltje keivol, de presentatie van Benedicte in het West-Vlaams was biezonder, de druppel van hoppescheuten was iedereen welgevallen!

De lunch was subliem, alles was tot in de puntjes verzorgd en daarbij hebben we de hoppescheuten kunnen degusteren bij het hoofdgerecht, een voltreffer! De laatste fase was het bedrijfsbezoek bij Sowepo in Poperinge, het was een waar genoegen de gidsen te volgen bij de verschillende taken, Pascal Pauwelyn heeft ons mits zijn deskundige uitleg wegwijs gemaakt over de verschillende diensten en de werking met de personeelsleden. De degustatie van de Houblonnesse producten was een schot in de roos!

Hartelijk dank voor de gouden tips die onze leden van de Vlaamse Actieve Senioren mochten meemaken!

Davidsfonds Oudenaarde

Eerst en vooral dank voor de prachtige dag op 10 maart. Echte minpunten hebben we niet. Misschien bij slecht weer mensen vooraf verwittigen dat het nogal modderig kan zijn op de hopkwekerij. Vooraf weet je niet waar je terecht komt. De rondrit heeft ons heel wat bijgebracht en de lunch was uitstekend. Een bezoek aan de plukker is ook door iedereen gewaardeerd.