NL FR EN DE
mf__0144x.jpg

Winteractiviteiten

Winter in Poperinge

Van vrijdag 16 december 2022 tot 8 januari 2023 zorgt Winter in Poperinge voor een gezellige kerstsfeer in de hoppestad. Een overdekte kerstmarkt met een muzikaal podium, vernieuwde kerstverlichting, een nostalgische rupsbaan en een lachspiegeldoolhof brengen voor elk wat wils.

Tien Poperingse verenigingen staan te popelen om je te ontvangen op de overdekte kerstmarkt op de Grote Markt. Op het podium zorgen verschillende bands en dj's voor ambiance. De Toape Geraapte en Poperings dj-duo Dizzy Dropz openen de kerstmarkt op 16 december. Ook de mobiele radiostudio van W-Radio is weer van de partij en draait de volledige kerstperiode plaatjes op de kerstmarkt.

Meer info

Schemerwandeling

Tijdens de schemerwandeling ontdek je de duistere hoekjes en kantjes van Poperinge, hoor je donkere verhalen van vroeger en nu, … Mysterieuze gidsen vergezellen je langs minder gekende Poperingse straatjes doorheen de avondschemer tussen 17u en 19u.

Wandelingen op zaterdag 10 & 17 december 2022 en 7 & 14 januari 2023. € 3 p.p.

SCHRIJF JE IN

Christmas at Tubby's - gastronomisch tafelen

Op deze unieke locatie geniet je van de typisch Britse kerstsfeest tijdens 4 culinaire avonden. Tussen de gangen door neemt de gastheer je mee op sleeptouw doorheen de historische kerstverhalen van de Britse soldatenclub. Dit alles in de traditie van Tubby's befaamde Dinner Parties.

Kerstdiners op 16, 17, 22 en 23 december 2022 om 19u30. € 95 p.p.

events@talbothouse.be

Wintergeluk Kasteel De Lovie

Bezoek op vrijdag 16 december van 17u tot 19u het huis van de kerstman en de kerstshop in het kasteel. Elfie en haar elfenvriendjes nemen de kinderen mee op zoektocht. Luister naar kerstverhalen, poëzie en sfeer-volle muziek. Geniet van hartverwarmende hapjes en deugddoende drankjes.

WEBSITE DE LOVIE

Idyllische kerstmark Watou

De eerste Kerstmarkt in Watou vindt op zaterdag 10 december plaats op het Watouplein vanaf 17u.

Geniet van de kerstsfeer tussen de verschillende  geschenkenstandjes, met live muziek van de St. Eloi band en de diverse kerstanimatie.

meer info

Winter in de Vlamingstraat

Creatieve makers komen samen in de Vlaming-straat en geven demonstraties. Kom een kijkje nemen en vindt er leuke en originele cadeaus voor de feestdagen.

Een lekkere koffie of thee met gebak, goed biertje of glühwein ontbreken zeker niet.

Meer info