NL FR EN DE
46-westtoer-genieten-en-kids_jan-d_hondt_b_ad-2017-klein.jpg

Weekend van het Volkscafé

WEEKEND VAN HET VOLKSCAFE
voor de 6e maal in de Westhoek!

Na 4 lange jaren mag het terug...grenzeloos authentiek genieten met grote goesting!

18 & 19 juni 2022

Westhoek en Frans-Vlaanderen

In de agenda's prijt met stip de 6de editie van het Weekend van het volkscafé. Een tachtigtal cafés in de Westhoek en Frans-Vlaanderen zetten hun deur nog iets breder dan anders open! Naast een schouderklopje en een duw in de rug na een paar moeilijke jaren verdienden de cafés meer dan ooit de titel van toeristische ambassadeur van de Westhoek en Frans-Vlaanderen. Niet alleen zijn ze sociale ontmoetingsplaatsen, maar ook toeristische trekpleisters. Ze zorgen voor pure onversneden beleving in onze regio's!

Het volkscafé is van iedereen!

Jong en oud, arbeider of advocaat, sportfreak of levensgenieter, inwoner en toerist...iedereen is welkom in het volkscafé. Dit is geen boutade en toont meteen ook het belang van de gastvrijheid in een volkscafé aan. Mensen van diverse pluimage komen er samen om op te gaan in de ambiance. Ze gaan naar huis met een 'pint goed bloed' zoals ze het zo mooi in de Westhoek vertellen.

Muziek, volksspelen, streekbieren, Picon en...veel verrassingen!

Het Weekend van het volkscafé zet de cafés in de kijker door een mix van extra evenementen en leuke organisaties. Van volkssport tot rommelmarkt, van swing-jazz tot musette. Een topper blijft de 'Picon Maison' die grensoverschrijdend tot het bekendste aperitief is uitgegroeid. Maar vergeet ook niet de excellente bieren en wijnen uit de Westhoek die je op verschillende locaties kan degusteren. Hou in ieder geval de website en de folder in de gaten om niets te missen.

Deelnemende cafés Poperinge

:: Café Britannia :: De Wijngaard :: De Havermuis :: Plukker Pub :: Het Mysterie :: Chez le voisin :: Au Nouveau St.-Eloi :: De Helleketel :: A la Frontière Belge :: In de Ster :: Le Cadran ::

PRogrammaboekje