NL FR EN DE
46-westtoer-genieten-en-kids_jan-d_hondt_b_ad-2017-klein.jpg

Toerisme Poperinge start seizoen 2022

Op maandag 21 maart opende Toerisme Poperinge het nieuwe toeristisch seizoen in het Hopmuseum. Onder grote belangstelling van de sector werd het jaarprogramma voorgesteld.

Na een jaar pauze kon opnieuw aangeknoopt worden met de traditie van de startavond toerisme. In maart opent in Poperinge het nieuwe seizoen. De ‘Maand van de Hopscheuten’ startte alvast succesvol, het Hopmuseum zwaait de deuren open en er wordt reikhalzend uitgekeken naar een jaar zonder beperkingen.

2022 wordt een belangrijk jaar voor toeristische vernieuwing. Verschillende projecten waaronder de herinrichting van het Hopmuseum met de Stadsschaalsite en de Duitse toren zitten in de pijplijn. Daarnaast wil de Dienst Toerisme de banden nauwer aanhalen met de toeristische spelers en haar rol van coördinator & katalysator versterken.

Dit jaar werd geen toerismetrofee uitgereikt, maar werden alle aanwezigen in de bloemetjes gezet door burgemeester Christof Dejaegher en schepen voor toerisme Klaas Verbeke voor hun volharding en positiviteit de afgelopen periode. Horecauitbaters, logiesverstrekkers, gidsen en toeristische ondernemers zijn belangrijke ambassadeurs van de stad en regio en werden daarom bedankt met een biertje met de klinkende naam ‘deurezetter’

Ook werd het nieuwe jaarprogramma voorgesteld. Met stip bovenaan de agenda staan Kunstenfestival Watou en Lekker Westhoeks. De gekende 1-mei rommelmarkt, wekelijkse wandel- en fietstochten en tal van activiteiten in het Hopmuseum ontbreken niet op de kalender. Het Weekend van het Volkscafé, Gregoriaans Festival, De Maria-Ommegang en het kamp van de Vierdaagse van de IJzer zijn terug van weggeweest. Nieuwigheden voor 2022 zijn de meerdaagse wandeling van 80 km Triootje Westhoek, het project ‘Boer zkt. Bank’, de expo van Luc Ameel en brouwworkshops in het Hopmuseum. Naast het eigen aanbod ondersteunt de stad Poperinge ook privé-initiatieven zoals de lokale musea Museumhuis Lucien De Gheus & ’t Neerhof en nieuwkomers zoals Westhoek Découverte, Keikopwielen, J-fun en Beerwalk.