NL FR EN DE
minimal-colorful-quote-twitter-post-.jpg

Toerisme Poperinge opent seizoen 2017

Op maandag 13 maart opende Toerisme Poperinge het nieuwe toeristische seizoen. De focus op vlak van evenementen ligt in 2017 op de Chinese aanwezigheid in de stad tijdens WO 1, op wandelen en fietsen en de Westhoekstreekbieren. 

China, back in town
In 2017 ligt de focus op de aanwezigheid van Chinese arbeiders in Poperinge tijdens WO 1. Van 1 juli tot 17 september kan je in de Gasthuiskapel de tentoonstelling Vive Labeur bezoeken. Fotografen Stephan Vanfleteren en Sanne De Wilde trokken naar China om nieuwe beelden te maken die in de tentoonstelling gecombineerd worden met unieke archiefbeelden. Op 2 en 3 september vindt het Chinees stadsfestival plaats.

Inzet op fiets- en wandelrecreatie
In samenwerking met Westtoer zet Poperinge volop in op het fiets- en wandeltoerisme. Natuurwandelingen in het Helleketelbos, de Ygor Lanterfanterroute, begeleide themawandelingen zoals Van Nun’n tot Poaters, …staan op het programma. Fietsen kan op 21 mei tijdens Smoefelen en Roefelen, een lekkere fietsdag i.s.m. Vleteren en Alveringem.

Tournée Locale
Van eind augustus tot eind oktober plaatsen Poperinge, Westtoer en de andere Westhoekgemeenten de Westhoekbieren in de kijker. Een structurele promotiecampagne zal de bieren, gebrouwen met Belgische hop heel wat aandacht bezorgen. Poperinge en meerbepaald het Hopmuseum worden het instappunt van de campagne. Naast belevingsvolle fietsroutes organiseren de gemeentes tal van activiteiten zoals een expo in het Hopmuseum en een open Brouwerijendag op 24 september waarop Jean-Blaute zal optreden. In dit thema kaderen de driejaarlijkse Bier- en Hopppefeesten op 15, 16 en 17 september 2017 perfect.

Kunstenfestival Watou
Vorige week bereikte het goede nieuws over het voortbestaan van het Kunstenfestival Watou ons. Dankzij de financiële steun van Vlaanderen, de provincie, tientallen sympathisanten, crowdfunders en de stad Poperinge kan vzw Kunst een volgende editie van dit toeristisch paradepaardje organiseren. Het festival draagt dit jaar de titel ‘Over alleenigheid en ondraaglijke eenzaamheid’. Andere expo’s dit jaar zijn: A veritable Pool of Peace in Talbot House, de expo Tournée Locale in het Hopmuseum, de expo Lucien De Gheus in het stadhuis, de infomodule op Lijssenthoek i.k.v. Totale Oorlog in Vlaanderen, Vive Labeur in de Gasthuiskapel, Werking Talbot House en 650 jaar Poperingevaart in het Sint-Janscollege.