NL FR EN DE
2018-kapel-1.jpg
30 juni tot 16 september 2018

Tentoonstelling: Heelkracht/Healing - Belgische verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog

'Heelkracht/Healing - Belgische verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog'

De tentoonstelling HEELKRACHT / HEALING brengt voor het eerst het verhaal van de Belgische verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een van hen is gravin Maria van den Steen de Jehay. De gravin is in Poperinge de drijvende kracht achter het Elisabeth Hospitaal. Bij vriend en vijand staat ze bekend als de majoor van Poperinge. De hele oorlog lang ontfermen zij en haar verpleegsters zich over burgers en soldaten. Het devies: soms genezen, dikwijls verlichten, altijd troosten. Het is ook het leidmotief voor de vier hedendaagse kunstenaars die deze zomer in de gasthuiskapel resideren: Chantal Pollier (B), Ezra Veldhuis (Nl), Harlinde De Mol (B) en Eleonor Crook (UK). Vier vrouwen geven hun artistieke visie op de thema’s sterfelijkheid, lichamelijkheid, heelkracht en troost.

- Heelkracht / Healing is ook een nieuwe ontdekkingsroute in de app Poperinge 14-18, vanaf juli 2018 gratis download via de app-stores.
- Heelkracht / Healing is ook een onderdeel van Kunstenfestival Watou, het off-programma in Poperinge, met naast het werk van de vier gasthuiskapel-kunstenaars ook een fotografische blikvanger van Alex Vanhee, op een verrassende troostlocatie.
- Heelkracht / Healing is ook een verpleegstersrondleiding op Lijssenthoek. Te boeken via dienst toerisme.
- Heelkracht / Healing is ook een begeleide fietstocht op 9 september. Te boeken via dienst toerisme.
- Heelkracht / Healing is ook een reeks lezingen, check de data op www.poperinge14-18.be

Adresgegevens

  • 30 juni tot 16 september 2018
  • 13:00 tot 18:00

Meer info

Tentoonstelling
Tijdelijk aanbod
Wereldoorlog 1
Poperinge

Prijzen

Prijs Gratis

Adresgegevens

  • 30 juni tot 16 september 2018
  • 13:00 tot 18:00