NL FR EN DE
2009-nordic-walking-bos.jpg

Taste Of hops: een exclusief culinair evenement rond hopscheuten

Beleef Taste of Hops in Poperinge

Showcooking door drie Poperingse chefs, professionele presentatie door Angelo Dorny met live captatie (op groot scherm), proeven van alle mogelijke bereidingen van Poperingse hopscheuten. Hop en allerlei afgeleide producten ruiken, smaken en voelen,… die beleving biedt De Witte Ranke u aan onder de titel ‘Taste of Hops’.

Gastronomisch evenement

Voormiddag: hopscheuten op de boerderij

Het dagarrangement start op de onthaalboerderij Lemahieu op de grens van Westvleteren en Poperinge (voorbehouden parkeerplaats). Vanaf 10u. onthalen leden van De Witte Ranke, de hopboer en zijn familie je met koffie en gebak naar believen.

Daarna licht de hopboer in zijn sappige maar gekuiste West-Vlaams de hopscheutenteelt in de kleine serre toe. Boer en gasten staan letterlijk met de voetjes in de aarde: om hopscheuten te oogsten en hopbellen en hoppellets te ruiken en te keuren. Tussendoor vertelt een gids het verhaal van de hopteelt: van wortelblok tot en met de machinale oogst.

Gastronomisch evenement

Middag: uniek showcooking event met hopscheuten

Rond 12u. rijdt het gezelschap naar het centrum van Poperinge. Als VIP krijgt u een gratis en voorbehouden parkeerplaats in de buurt van zaal Palace.

Drie Poperingse chefs serveren een gastronomisch diner om u tegen te zeggen. Het gaat om Pascal Theeten van zaal Palace, Kris Pollentier van Manoir Ogygia en Pieter Verheyde van restaurant Terminus.

Het menu gaat van aperitief met exquise hapjes, drie voorgerechten, twee hoofdgerechten, een uitgebreid dessert tot koffie met lokale versnaperingen. Uiteraard begeleid door een ruim assortiment bieren van de vier Poperingse brouwerijen.

Gastronomisch gerecht met hopscheuten

Menu

Uitgebreid aperitief met exquise hapjes: Poperings Hennepotje - Mossel/Zeekraal/Dashi - Langoustine/Tomaat/Basiliek

Eerste voorgerecht: Gepocheerd hoeve-eitje - handgepelde garnaaltjes - Poperingse hopscheuten – Hollandse saus

Tweede voorgerecht: Carpaccio van kalfshaas - Poperingse hopscheuten – gepofte aardappel – lentebloemen

Derde voorgerecht: Lottewangetjes – Prei – Blanke botersaus - Poperingse hopscheuten

Eerste hoofdgerecht: Lamsfilet – Erwtenpuree - Gebakken hopscheuten - Tijm

Tweede hoofdgerecht: Mechelse Koekoek uit Callicannes – Boleet – Vollegrond hopscheuten

Dessert : Chocoladeflan – peer – Houblonesse-karamel
Koffie met versnaperingen

Alle gerechten worden geserveerd met een uitgebreide selectie aan bieren van de vier Poperingse brouwerijen en met water.

Angelo Dorny

Tijdens dit festijn interviewt groencoach/auteur/presentator Angelo Dorny de chefs, die volop aan het werk zijn, o.a. over hun liefde voor hopscheuten en spreekt hij met verantwoordelijken van de vier Poperingse brouwerijen en van Sowepo (dat afgeleide producten maakt van hopscheuten).

Angelo Dorny is groenjournalist en hoofdredacteur van het magazine De Tuin op Tafel. Hij heeft al meerdere moestuinboeken op zijn naam staan, want wat je zelf kweekt, smaakt tien keer beter. Hij hielp inmiddels duizenden mensen aan een eigen moestuin of knus stadsbalkon met kruiden en groenten en lanceerde onlangs ook een gloednieuw YouTubekanaal.

Naar de website van Angelo

Live video captatie

Alles, van de kleinste beweging van een chef tot een groots gebaar van een brouwer, is live of dankzij vaste en mobiele camera’s via groot scherm te volgen, zodat je  geen enkel detail hoeft te missen.

Inschrijven voor Taste of Hops

Dankzij sponsoring (o.a. van de stad Poperinge) biedt de vzw Keurbroederschap De Witte Ranke deze totaalbeleving aan voor 120 euro per persoon all-in.

Inschrijven voor Taste of Hops kan enkel nog voor het event op zondag 24 maart via een mail naar toerisme@poperinge.be