Restaurant Terminus
Hoewel de naam anders laat vermoeden, is dit restaurant het begin van een fantastische culinaire reis doorheen een eerlijke keuken. Een pure keuken die steunt op ervaring, met een sterke hang naar authenticiteit op basis van lokale producten.
Hopscheuten, asperges en Mazarinetaart komen steevast uit de streek. De familie Verheyde fokt zelf kwaliteitsvee om dit principe efficiënt te huldigen. Van het veld tot op je bord zorgen ze voor een aanbod dat garant staat voor een unieke smaakbeleving. Een ruime kaart met een selectie vis-en vleesgerechten gecombineerd met een aantal seizoenstips garandeert een beklijvende smaakervaring. De vis selecteren ze zelf rechtstreeks van de boot uit Bologne!
Met de ‘Ladychef of the year (2018) achter het fornuis is genieten bijna een evidentie. De kaart biedt een genereus aanbod waardoor een volgende bezoek zich al meteen aandient!
Een extra troef bij mooi weer is een ruim zonneterras.
Met Pieter Verheyde, de beste sommelier van het land, in huis bestaat de selecte wijnkaart uiteraard alleen maar uit aanraders. Eén van de redenen waarom zowel wijnkenners als foodies van heinde en verre naar de ‘stad van het goede leven’ afzakken. Pieter en zijn team zorgen voor een spontane en vlotte bediening waarbij eerlijke gastvrijheid de basishouding vormt. Het plezier en de passie doordringen dit restaurant van in de kelder tot aan de nok!
Ook de traiteurservice haalt hetzelfde hoog niveau als het restaurant. Aarzel niet en check het uitgebreide aanbod via de website. Op die manier geniet je thuis of in je vakantieverblijf van de kwaliteit van alle lekkers.
En mocht u ons niet geloven: “Stop zeker eens bij de laatste
halte voor de Franse grens. De familie Verheyde levert hier heel het jaar door, 7 op 7, kwaliteit: het vlees komt van hun eigen runderen, huisgemaakte bereidingen en wijnen zijn gewoonweg fantastisch. De traditionele keuken wordt hier eer aangedaan.” dixit de inspecteurs van de Michelin Gids.
Op de kaart staat ook het Westhoek KD menu. Dit bestaat uit een aperitiefje, een hoofdgerecht, een dessert en een drankje (max. € 15). Seizoensgebonden ingrediënten en lokale producten uit de streek vormen de basis. Kinderen die kiezen voor het KD menu krijgen nog een leuk gadget mee naar huis. Een leuk krantje met tal van info en spelletjes houdt de kinderen ook bezig tijdens het wachten op dit lekkere menu.
In 2017 werd chef Kathleen Vanderbeke door Michelin uitgeroepen tot 'vrouwelijke chef van het jaar'.
Ambassadeur van http://www.hetlekkerewesten.be
Adresgegevens
- Terminus
- Callicannesweg 16
- 8978 Watou
- België
- +32 57 38 80 87
- info@restaurantterminus.be
- https://www.restaurantterminus.be
Meer info
Cash | |
10 | |
12 | |
13 | |
Restaurant | |
Gastronomie | |
Parking | |
Watou | |
Rolstoeltoegankelijk |
Adresgegevens
- Terminus
- Callicannesweg 16
- 8978 Watou
- België
- +32 57 38 80 87
- info@restaurantterminus.be
- https://www.restaurantterminus.be
Meer evenementen

Museumzondag
5 juni 2022Elke eerste zondag van de maand bezoek je gratis het Hopmuseum. - 11u00 : rondleiding met gids - 14u30 : westhoekverteller Doorlopend zoektochten voor kleuters, kinderen en...
Lees meer
Verras papa beestig en geestig
12 juni 2022Vul je bord met lokaal lekkers en geniet met je gezelschap van een heerlijk ontbijt op onze hopboerderij BELHOP. Het ontbijtbuffet wordt samengesteld met streekeigen producten...
Lees meer
Expo Luc Ameel
18 juni 2022Deze zomer exposeert Luc Ameel ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag als kunstschilder in het Hopmuseum. Een dankbare bron voor Ameel was en is nog steeds het landschap van de...
Lees meer
Open Beiaarddag - concert Poperingse Beiaard
19 juni 2022Door stadsbeiaardier Ludo Geloen. Luister naar het concert in de tuin van de Dekenij.
Lees meer