NL FR EN DE
mf__0144x.jpg

Poperinge in 48u

Poperinge, een goed idee voor een gemoedelijk weekend of midweekje weg. We geven je graag enkele tips om dit charmante stadje aan de grens met Frankrijk ten volle te beleven.

 

DAG 1

VERKEN DE STAD

Start de dag op de Grote Markt en volg de koperen klinknagels met afbeelding van een hoppebel. Verken tijdens deze wandeling het gezellige stadscentrum en maak kennis met de rijke geschiedenis en de talrijke bezienswaardigheden die dit illustreren. Proef achteraf (of onderweg al) van een hoppig streekbier en een snelle lunch in één van de vele eetadresjes.

TALBOT HOUSE

Breng in de namiddag een bezoek aan het Talbot House en ervaar de rust en gastvrijheid van dit huis en zijn mensen, net zoals de soldaten dit deden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Laat je onderdompelen in de Britse sfeer en maak een praatje met de Britse warden onder een kopje thee, verken het huis, het museum en tuin.

DINER

Verblijf je in één van de vele familiale hotels in het centrum, dan kun je er ’s avonds genieten van een culinair diner. Geef je de voorkeur aan een charmant gastenverblijf, dan kun je ook aanschuiven voor een lekkere gastentafel.

 

DAG 2

VOLKSSPORTEN

Na een stevig ontbijt ben je klaar voor wat actie. Hop eens binnen in één van de vele typische volkssportcaféetjes in de regio. Wedden dat het snel tijd is voor het aperitief? Een Picon Maison smaakt altijd!

CHARMANTE DORPEN

Net als 'Les villages patrimoines’ in Frankrijk, kent onze regio ‘Charmante dorpen’ die de moeite waard zijn om te ontdekken. Duid er ééntje aan op de kaart en laat je charmeren. Boek een tafeltje voor de middag, strek de benen met één van de bewegwijzerde wandelingen die vertrekken vanuit het dorpscentrum en de landelijke omgeving doorkruisen. Heb je nog wat tijd over, bezoek dan nog een uniek adresje in de grensstreek. Een Westhoek-greeter vergezelt je graag.

Charmant Dorp

Eettip

Wandeltip

Bezoektip

Reningelst

 

Atelier Hortense

Lindegoedpad

Zevekotepad

Mouttoren op site van de Kinderbrouwerij

Roesbrugge

 

Den Gouden Arend

Dode IJzerpad

Stefan’s Pottery

Watou

  

Diverse restaurants

Warandepad

Smouthoukpad

Bar Bernard