NL FR EN DE
nieuwsbrief_evite_header_groot-assebroekse-meersen.jpg

Wandelen in de herfst

De herfst is het mooiste wandelseizoen. De natuur zit volop leven en er valt vanalles te zien, rapen en beleven. De beste manier om te genieten van de bont gekleurde boomkruinen, opduikende paddenstoelen, rust en frisse buitenlucht is al wandelend. 

We delen graag onze favoriete wandeltips om de herfst in te duiken.

1)   Verken charmante dorpen
Parallel en in samenwerking met het Franse netwerk 'Villages Patrimoines'  bestaat er in de Belgische Westhoek ook een netwerk van 'Charmante dorpen'Reningelst, Watou en Roesbrugge-Haringe maken omwille van hun bijzondere architectuur, patrimonium, ligging, couleur locale,...hier deel van uit.
In elk van deze dorpen starten bewegwijzerde wandelingen die het prachtig decor vormen voor en heerlijke herfstwandeling waar achteraf een heerlijke warme chocomelk mét slagroom of een verwenkoffie niet mag ontbreken.
Lindengoedpad ReningelstZevekotepad ReningelstWarandepad WatouSmouthoukpad WatouDode IJzerpad Roesbrugge-Haringe

2)   Via knooppunten op het wandelnetwerk
Frisse natuurlucht, een gezonde blos op de wangen en diepe ademteugen: wandelen is gezond, en al helemaal als je het in de natuur doet. De wandelnetwerken Hoppeland en IJzervallei knopen meer dan 350 km aan elkaar. Stippel zo zelf wandellusjes naar keuze uit.

3)   Op pad met een gids
In de herfst worden enkele geleide wandelingen georganiseerd. Een gids neemt je mee doorheen de veranderende natuur en vertelt daarbij de leukste weetjes. Ontdek de natuur en geschiedenis van de Sint-Sixtusbossen.

4)   Speuren met kinderen
Trek eropuit net na een regenbui, op het moment dat het herfstzonnetje door de wolken piept. De kleuren en de geuren van het bos zijn dan zo intenser, het ideale moment voor kinderen om wat energie kwijt te raken. Ga met een frisse speurneus op zoek in het Helleketelbos, Sint-Sixtusbos of kasteeldomein De Lovie.

5)   Langeafstandswandeling Triootje Westhoek
Deze meerdaagse wandelroute van 80 km, leidt je langs historische plaatsen in Ieper, over de bosrijke wandelpaden van Heuvelland en flanerend langs de hopvelden van Poperinge. Boek je logiesarrangement met bagageservice en picknick om zonder zorgen te wandelen.

Nog niet uitgewandeld, hier vind je nog meer inspiratie.