NL FR EN DE
23_westtoer-recreatie-2020-c-jan-dhondt-atelje-d--28groot-29.jpg

Langeafstandswandeling Triootje Westhoek

Meerdaagse wandeltochten zijn in opmars, dus kunnen wij in Poperinge niet achterblijven. Samen met stad Ieper en gemeente Heuvelland lanceren we de langeafstandswandeling 'Triootje Westhoek', een gevarieerde wandelroute van 80 km langs de mooiste plekjes van Poperinge, Ieper en Heuvelland.

Meerdaags wandelen is een concept dat onder wandelaars goed gekend is. Je wandelt een route af over verschillende dagen gespreid, met overnachting onderweg. Pas na een aantal dagen kom je terug op je startplaats aan. In de Westhoek was dit idee al gekend, maar nog niet uitgewerkt. Met 'Triootje Westhoek' komt daar verandering in.

Het wandeltraject 'Triootje Westhoek' is een wandelroute geworden van 80 km, langs de mooiste plaatsen in Ieper, Heuvelland en Poperinge. De route wordt voorgesteld in drie suggestie-etappes. Elke etappe heeft haar eigen specifieke schoonheid. Aan afwisseling dus geen gebrek tijdens deze wandeltocht. Starten kan in elk van de drie gemeenten: Ieper, Heuvelland en Poperinge. In elke gemeente is voldoende gratis parkeergelegenheid, of kom met de trein tot aan het station van Ieper of Poperinge.

Onderweg overnacht je in een van de vele logies die onze streek rijk is. De verschillende logies langs de route zijn terug te vinden op. www.triootjewesthoek.be. De logies onderweg bieden ook bagagetransport aan, zo hoef je die zware rugzak niet te dragen tijdens het wandelen. De route is bepijld en kan je eenvoudig volgen, je kan ook GPX-bestanden downloaden.