NL FR EN DE
2009-nordic-walking-bos.jpg

Griezelen in Poperinge

HALLOWEEN-FILM: 'IT - CHAPTER ONE'

Woensdag 30 oktober - 19u45

Het is 1988 wanneer Bill Denbroughs kleine broertje Georgie spoorloos verdwijnt. Hij is het riool ingetrokken door een van gedaante veranderend, maar zich meestal als demonische clown vertonend wezen dat zichzelf "Pennywise de Dansende Clown" noemt.

Afspraak op het binnenplein van het Hopmuseum om 19.45 u. Daarna vertrekken we naar een unieke locatie in Poperinge waar de film zal spelen. Prijs is € 5, incl. zakje popcorn. Schrijf snel in via cultuur@poperinge.be, want de plaatsen zijn beperkt.

Meer info.

MAGIE & VUUR in het HOPMUSEUM

Op donderdag 31 oktober wordt de binnenkoer van het Hopmuseum omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving waar vuur en magie de hele namiddag voor veel verwondering zullen zorgen. Ga op stap in het Hopmuseum met Professor Lupulus, laat je betoveren door de magie van vuur op het binnenplein van het museum, verwarm je met een kop heerlijke pompoensoep en laat je verrassen bij valavond (18u) door een muzikale vuurshow.

Een gratis namiddag vol beleving voor groot en klein.

Programma

Professor Lupulus en de vergeten ingrediënten

  • Tocht 1: 14u30 - 15u15
  • Tocht 2: 15u30 - 16u15
  • Tocht 3: 16u30 - 17u15

"Professor Lupulus is verdrietig. Hij weet de ingrediënten van zijn slaapdrankje niet meer en kan moeilijk de slaap vatten. Zeker bij volle maan zit hij dikwijls uren aan een stuk te huilen en houdt hij de hele buurt wakker.

Vroeger sliep Professor Lupulus bij volle maan gewoon door, door zijn magisch slaapdrankje. Elk jaar maakt hij zijn drankje opnieuw, telkens op Halloween. Maar Professor Lupulus is een echte verstrooide professor. Hij is zijn recept verloren en weet de ingrediënten natuurlijk niet vanbuiten!

Helpen jullie mee zoeken?"

Een belevingstocht voor kinderen tussen 4 en 8 jaar oud. Oudere broertjes en zusjes mogen ook zeker mee. Maximum 15 kindjes per groep.

Halloween Kindergrime

  • 14u30 - 19u

Kindersnoetjes worden omgetoverd tot enge heksen, monsters en vampiers.

Austyn Magic

  • 17u - 19u

Goochelaar Austyn Magic verrast je met tal van goocheltrucs tussen de vuurartiesten door.

Pompoensoep van Kwizien Katrien

  • 18u - 19u

Halloween zou niet hetzelfde zijn zonder pompoenen. Warm je op tijdens de vuurshow met een gratis heerlijke warme kop pompoensoep.

Vuurtheater Barba Rossa

  • 18u - 18u40

Het Vuurtheater is een interactieve show! Een mengeling van vuurshow, clownerie en streettheater, gedragen door meeslepende, leuke en zotte muziek. Moedige kindjes mogen meedoen, volwassen mogen (en moeten zelfs) mee roepen. Zo wordt het een vrolijke en spectaculaire boel vol vuurspuwen, jongleren en acrobatentouren.

Ontdek hier een voorproefje van het Vuurtheater.

Vuurspektakel Julia Fire

  • 19u - 19u30

Vuur heeft een magische aantrekkingskracht. Deze vuurshow is een totaalspektakel met meerdere vuurartiesten. Van vuurspuwen en vuureten tot choreografieën op muziek met vuurwaaiers en andere attributen.

Ontdek hier een voorproefje van Julia Fire.

HALLOWEEN POOL PARTY

Donderdag 31 oktober

In het Sport- en Recreatiebad De Kouter kleurt het water vanaf 15u bloederig rood. Wat het signaal geeft voor de start van het Halloweenzwemmen voor kinderen. Tussen 16u en 18u is er kindergrime in de bowling voorzien. Vanaf 18u30 wordt het bad nog wat bijgekleurd en zorgen stroboscoopverlichting en aangepaste muziek voor een scary sfeertje.

Meer info.