NL FR EN DE
fb-banner-winter.jpg

Krokuskriebels in Poperingse musea

TALBOT HOUSE

Op avontuur met Soldaat Arthur!

Vanaf zaterdag 18 februari kun je het volledig vernieuwde familieparcours beleven. Arthur Pettifer neemt je op sleeptouw doorheen het hele huis, van de kelder tot de zolder met weetjes voor alle leeftijden. En ja, ook de enige echte huiskat Duchess is van de partij! Aan de hand van acht filmpjes en opdrachtjes, kan je de locatie van de kist vinden. Trek je mee de kleren van soldaat Arthur aan voor een leuke foto? Als beloning krijg je een gratis exemplaar van 'Het boek van de Generaal' vol met extra leuke opdrachten, tekeningen en verhalen. Wil je al eens spieken? Probeer dan al thuis eens de online kattenquiz in de 360° tour?

HOPMUSEUM

Kleuterzoektocht OP STAP MET DE PIEPAUWS – elke vakantiedag

Vind je het ook leuk om je te verkleden?  Trek het kostuum van een lieveheersbeestje aan en verzamel stippen voor jouw vleugeltjes. Wist je dat dit mooie insect een vriendje van de hop is? Het Hopmuseum is een heel groot gebouw waar je op zoek gaat naar deze vriendjes en je kennis maakt met de hopplant.

Kindergrime KRIEBELBEESTJES – woensdag 22 februari van 13u30 tot 17u00

Grimeuse Vera tovert alle kindersnoetjes om tot lieveheersbeestjes of andere vriendjes van de hop. Nog een kostuumpje aan en je bent helemaal klaar om rond te vliegen doorheen het museum.

Fotozoektocht NEUZEN IN HET HOPMUSEUM – elke vakantiedag

Ontdek onbekende details uit het Hopmuseum aan de hand van de fotozoektocht 'Neuzen in het Hopmuseum'. Papa of mama kunnen naar hartenlust meespeuren en de museummedewerkers staan steeds klaar om een extra tip te geven. Onder de beste speurneuzen wordt een boekenbon van € 25 verloot.

Competitie VOLKSSPELEN – vrijdag 24 februari 2023 van 10u00 tot 17u30

Naast het hopverhaal vind je ook heel wat volksspelen terug in het museum. Test jouw behendigheid en laat de digitale games even achter je. Daag je familieleden uit voor een spannende competitie. Geen paniek als je de spelregels nog niet kent, er staat en spelleider klaar voor de nodige uitleg en extra hulp.

Vertelling HOMMELSPROOKJE – zaterdag 25 februari van 14u30 tot 16u00 

Verkleed als mysterieuze hopboeren dompelt vertelster Ingeborg je onder in de magische wereld van de hop. Onderweg zijn er leuke doe-activiteiten zoals het brouwen van hopthee. Nadien ontvang je het diploma van hopkenner.