NL FR EN DE
fb-banner-winter.jpg

Kom de lente proeven

Proef de lente in Poperinge tijdens de Maand van de Hopscheuten.

Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplanten. Ze worden met de hand geoogst en kraakvers aangeleverd. Door de arbeidsintensieve teelt wordt deze groente ook wel ’s werelds duurste groente genoemd of het Poperingse witte goud. Laat je in maart gastronomisch verwennen in een van de Poperingse restaurants of neem deel aan een culinair dagarrangement.

HOPSCHEUTEN OP HET MENU

Proef de unieke smaken van de hopteelt in de vele streekbieren én tijdens het hopscheutenseizoen. Elf Poperingse restaurants gaan aan de slag met kraakvers aangeleverde hopscheuten. Laat je in maart verwennen door de culinaire voorjaarstoppers van onze chefs!

TASTE OF HOPS ON TOUR

Keurbroederschap De Witte Ranke presenteert een dagarrangement op de fiets (20 km) door het Poperingse hoppeland. Op niet minder dan 6 haltes zie, voel en smaak je hopscheuten, leer je Poperingse streekgerechten kennen en degusteer je streekbieren, incl. een Trappist van Westvleteren. Geniet met al je zintuigen van de Poperinges streekgastronomie met focus op hopscheuten.

Data: 18, 20, 23 en 25 maart 2023

DAGJE HOPSCHTEUTEN

Een unieke dag vol hopscheuten. Start je dag met een warm onthaal bij hopboerderij 't Hoppecruyt. 's Middags geniet je van een heerlijke lunch. Bij maatwerkbedrijf Sowepo proef je allerhande Houblonesse-streekproducten waarin hopscheuten verwerkt zijn. De dag eindigt met een bezoek aan het Hopmuseum.

Voor individuele bezoekers op vrijdag 10 en 17 maart. 
Voor groepen mogelijk op aanvraag op dinsdag-woensdag-donderdag-vrijdag.