NL FR EN DE
23_westtoer-recreatie-2020-c-jan-dhondt-atelje-d--28groot-29.jpg

Houblonesse Hopscheutenjenever is de Beste Jenever ter wereld!

Eind januari maakte maatwerkbedrijf Sowepo nog bekend dat ze voor de tweede maal op rij goud had behaald met haar Houblonesse hopscheutenjenever op de World Gin Awards 2022. Op zichzelf zijn dit twee mooie verwezenlijkingen, al nam het maatwerkbedrijf naar eigen zeggen met dubbel goud alleen dit jaar geen genoegen. Dankzij het behalen van de titel “Beste Jenever van België”, werd de Jenever van Houblonesse als Country Winner genomineerd om mee te dingen naar de felbegeerde titel van “World’s Best Genever”. En zo geschiede.

Houblonesse Hopscheutenjenever, de beste ter wereld!


Vanaf vandaag prijkt de titel van Beste Jenever Ter Wereld bovenaan het – ondertussen - rijk gevulde palmares van de Houblonesse Hopscheutenjenever, het veruit bekendste streekproduct van maatwerkbedrijf Sowepo. Bij Sowepo wordt deze prijs zo onthaald:

“Het summum van alle mogelijk haalbare erkenningen voor onze hopscheutenjenever is zonder twijfel de titel van Beste Jenever ter Wereld. Het klinkt misschien iet of wat cliché, maar het is de waarheid als we zeggen dat deze erkenning het toonbeeld is van nooit genoegen te nemen met wat je hebt. Zoals het de West-Vlaamse manier van zaken doen betaamt, timmerde Sowepo al even aan haar internationale weg van succes. We zijn geen regulier bedrijf en staan er ook wel om bekend een buitenbeetje onder maatwerkbedrijven te zijn. Met onze activiteiten als foodsaver proberen we de wereld al decennia lang een beetje ‘mooier’ te maken op onze eigen manier met de circulaire Houblonesse producten. De Beste Jenever ter wereld wordt uitsluitend toegekend op basis van excellentie in smaak. Maar we zijn ervan overtuigd dat deze award wel kracht kan bijzetten bij de MVO-gedachte (maatschappelijk verantwoord ondernemen n.v.d.r) die centraal staat in onze manier van zaken doen met Houblonesse.”