NL FR EN DE
23_westtoer-recreatie-2020-c-jan-dhondt-atelje-d--28groot-29.jpg

Boer zkt Bank

Startmoment

Op pinkstermaandag 29 mei wordt het startschot gegeven voor de nieuwe fietsroute Boer zkt Bank – Route 2. Tijdens deze tocht van 39 kilometer ontdek je vijf landbouwbedrijven van Poperinge, waar telkens een bank staat. Scan de QR-code op het informatiebord en ontdek meer over de productie van jouw voedsel en de passie van de landbouwer voor zijn stiel. Wedden dat je dingen te weten komt die je nog niet wist?

Deelnemen

Het deelnameplannetje kan je afhalen tussen 13u en 15u in het tentje op de Grote Markt van Poperinge. Bij elke landbouwer is er een sneukelingetje voorzien per deelnemer. Geniet ondertussen van het mooie uitzicht en de rust van de Poperinge.

Boer zkt Bank

Boer zkt Bank – Route 2 is een vervolg op de succesvolle editie van 2022. Het evenement werd georganiseerd door stad Poperinge en heeft als doel om mensen bewuster te maken van de landbouwsector en hun waardering voor lokale voedselproductie te vergroten.

Mis deze unieke kans niet om op een sportieve manier een deel van Poperinge te ontdekken en meer te weten te komen over onze lokale voedselproductie. De eerste fietsroute kan je ook nog altijd fietsen.

Boer zkt Bank kwam tot stand door de dienst landbouw en de dienst toerisme van stad Poperinge met medefinanciering van het Leader Westhoek programma voor plattelandsontwikkeling. Het wordt gefinancierd met Europese (50%), Vlaamse (25%) en Provinciale middelen (25%). Met steun van ELFPO.