NL FR EN DE
23_westtoer-recreatie-2020-c-jan-dhondt-atelje-d--28groot-29.jpg

Aftellen naar Bier- en Hoppefeesten

Poperinge en Hoplusan dagen elkaar uit

In de zomermaanden en tijdens het weekend voeren Jolien, Charlotte en Marthe opdrachten uit, waarmee ze de steun van alle Poperingenaars willen verdienen. Met actieve opdrachten tonen ze hun kennis en vaardigheden. Hoplusan daagt op haar beurt ook inwoners uit en wil iedereen in beweging brengen. Het trio hoopt zich te tonen als echte ambassadeurs van de hoppestad.

Wervelende avondshow

Het hoogtepunt is de wervelende show van de Hopkoninginverkiezing op zaterdag 16 september. Jolien, Charlotte en Marthe zijn de sterren van de avond. Je ziet er de resultaten van de uitdagingen in de zomer en er volgen nog enkele proeven. Hoplusan hoopt de avond af te sluiten als verdiende opvolgers van Laura, Hanne en Manon, met de steun van Poperinge en het publiek.

Tickets

Vanaf dinsdag 16 mei bestel je tickets voor de 25ste Bier- en Hoppefeesten via www.hoppefeesten.be of aan de onthalen van dienst Toerisme en dienst Cultuur.

Seniorennamiddag – vrijdag 15 september 14 u. – 8 euro

Optreden van Chris Capoen en band in de feesttent op het Oudstrijdersplein.

Hopkoninginverkiezing – zaterdag 16 september 19 u. – 15 euro

Een avond vol spanning en ambiance, één van de hoogtepunten van het feestweekend.

Tribune Hoppestoet – zondag 17 september 15 u. – 15 euro

Op een comfortabele zitplaats in de tribune heb je het beste uitzicht op de kleurrijke parade. De Hoppestoet beeldt de geschiedenis en cultuur van hop in de regio uit.

Dagarrangementen – zondag 17 september

Bezoekers die zich volledig in de Poperingse gastvrijheid en sfeer willen onderdompelen kunnen een dagarrangement boeken. Je maakt van dichtbij kennis met hopteelt, je proeft streekproducten, volgt de stoet vanop de tribune en sluit af tijdens het Hommelpapfeest op de Grote Markt. Er zijn verschillende formules, telkens met de naam van een hoppesoort:

  • Magnum: 75 euro
  • Hallertau: 65 euro
  • Cascade: 50 euro
  • Golding: 50 euro