NL FR EN DE
wandelen-foto.jpg

39ste Kunstenfestival Watou

Met als overkoepelend thema SAUDADE - Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt brengt vzw Kunst er ook tijdens deze 39ste editie van het belevingsfestival verzamelde verhalen van kunstenaars en dichters samen langsheen het parcours doorheen het dorp. Voor de Portugese term 'Saudade', die staat voor een onbestemd gevoel dat het midden houdt tussen nostalgie, heimwee en weemoed, bestaat geen Nederlandse tegenhanger. Daar wil de vzw Kunst deze zomer verandering in brengen. 

Het campagnebeeld voor de affiche werd getekend vdoor Laura De Coninck, dochter van wijlen Herman de Coninck. Als beeldend kunstenaar met veel aandacht voor de verbinding tussen taal en beeld weet Laura woorden om te zetten naar sprekend beeld. Laura doet met dit werk een oproep naar ambassadeurs voor 'saudade'. Een Portugese term die staat voor een bepaalde manier van zijn. De gevoelens die het woord oproept komen neer op heimwee, nostalgie en weemoed met een niet concreet aanwijsbare oorsprong. De Portugese cultuur en het dagelijks leven van de Portugezen is ervan doordrongen. 

Tijdens Kunstenfestival Watou brengen onder andere kunstenaars Stefaan De Croock, Joseph Klibansky, Marion Moskowitz, Nicholas Lamas, Wiame Haddad, Zeger Reyers en Michel François hun interpretatie van het thema in woord en/of beeld. Zoals elk jaar maakt de bezoeker kennis met de kunstwerken verspreid over een aantal locaties doorheen het kunst- en poëziedorp. Net zoals vorig jaar is er ook een locatie 'off parcours' in de Gasthuiskapel van Poperinge. 

Daarnaast kunnen op weekend- en feestdagen de bezoekers opnieuw een keuze maken uit de gevarieerde Zomerzinnen. Op het programma staan onder andere boeiende auteurslezingen, meeslepende voorstellingen, fijne workshops en verrassende optredens. Voor de jongste bezoekers is er steeds een interactief kinderparcours voorhanden. 

Praktisch:

Open van woendsag tot zondag van 11 u tot 19 u. 

Tickets volwassene € 19,50

Meer info:

www.kunstenfestivalwatou.be