NL FR EN DE
omslagfoto-met-groepsfoto.jpg

Maand van de hopscheuten: hopscheuten eten op restaurant

Geniet van hopscheuten in deze restaurants

Proef de unieke smaken van de hopteelt in de vele streekbieren én tijdens het hopscheutenseizoen. Hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant, worden zeer zorgvuldig met de hand geoogst en kraakvers aangeleverd aan de restaurants. Laat je in maart verwennen door de culinaire voorjaarstoppers van onze chefs! Vermeld bij reservatie zeker dat je voor de hopscheuten komt want de scheuten worden dagvers aangeleverd. Smakelijk!

Hartig

Hartig is niet zomaar een naam, maar ook echt een concept waar gezelligheid voorop staat. In de zaal zorgt Jolien voor een hartelijk onthaal. Als beenhouwerszoon kan de chef Bram zijn voorliefde voor rundvlees niet verbergen.

Naar Hartig

Blauwershuys

't Blauwershuys

Dirk en Etchel ontvangen je graag in hun restaurant. Hier smaakt ongecompliceerd en tijdloos genieten naar meer. Elke maand een gastronomisch menu volgens de seizoenen.

Naar 't blauwershuys

Stefaan Couttenye - Hommelhof

't Hommelhof

’t Hommelhof in Watou is al meer dan 30 jaar een trefpunt voor lekkerbekken met een voorliefde voor de bierkeuken. Met een ongelofelijke productkennis serveert chef Stefaan smaakvolle gerechten.

Naar 't Hommelhof

Pieter Verheyde - Terminus

Terminus

Ongedwongen tafelen waar product spreekt. Vis rechtstreeks uit Boulogne. Eigen kweek op de boerderij, witblauw op z’n best. Slagerij in huis. Homemade. Wijnkaart of lekker bier voor iedereen.

Naar Terminus

Kris Pollentier - Manoir Ogygia

Manoir Ogygia

In dit charmehotel kan je 's avonds terecht in het romantische kasteeltje voor een bistro of verfijnd diner waarin seizoensgebonden ingrediënten verwerkt worden tot wondermooie borden.

Naar manoir ogygia

Hotel de la Paix

Hotel de la Paix

Genieten in het hart van het hoppeland begint bij een bezoek aan La Paix. Al meer dan 25 jaar kun je er terecht voor een overheerlijke maaltijd. Samen met onze nieuwe chef Gertjan Kiebooms (afgestudeerd aan hotelschool Ter Duinen) willen we een seizoensgebonden keuken serveren waar kwaliteit voorop staat.

Naar La paix

Danielle Carrupt - De Paterstafel

Paterstafel

Hopscheuten à la carte of in menu: alle begeleidende ingrediënten zijn zorgvuldig uitgekozen en laten de subtiele, fijne en delicate smaak van de hopscheut tot uiting komen.

Naar Paterstafel

Bert Recour - Pegasus

Pegasus

In dit prachtige herenhuis ontvangen chef Bert en gastvrouw Inge je voor een gastronomische wandeling. Van amuse tot dessert krijg je hier topproducten en verfijnde creaties.

Naar Pegasus

Kurt Duflouq - Hotel Callecanes

Hotel-Restaurant Callecanes

Geniet in dit rustige restaurant van verse producten en heerlijke specialiteiten. Chef Kurt en gastvrouw Nancy laten je proeven van hedendaagse gastronomie in een huiselijke sfeer.

Naar Hotel Callecanes

Kwizien Katrien

Kwizien Katrien

Het huis van Katrien, gelegen te midden de natuur van het West-Vlaamse Proven, vormt het decor voor kookworkshops. Kom met vrienden, familie of collega's voor een leerrijke ontspannen activiteit en sluit de kooksessie af met een sfeervol tafelmoment.

Naar Kwizien Katrien

Stefan Lahaye - In De Leene

In de Leene

In dit gezellig restaurant ontvangen Stefan en zijn team je voor een verzorgde maaltijd of een kleine honger, het nuttigen van enkel een lokaal biertje of dessert is eveneens mogelijk.

Naar in de leene

Glenn & Kimberly - Amfora

Hotel-Restaurant Amfora

In dit familiehotel op de Grote Markt krijgen gezelligheid en een gevoel van thuiskomen prioriteit. Laat je verrassen door de Amforaburger of een gastronomisch menu.

Naar Amfora