NL FR EN DE
46-westtoer-genieten-en-kids_jan-d_hondt_b_ad-2017-klein.jpg
02 juli tot 04 september 2022

Kunstenfestival Watou

Kunstenfestival Watou

Van zaterdag 3 juli tot en met zondag 5 september zijn liefhebbers van beeldende kunst, poëzie en open ruimte opnieuw welkom in het grensdorp Watou en zijn unieke omgeving.

De curatoren nodigen je uit om te kijken, te lezen, te voelen, te reflecteren en te connecteren. Met de kunst, de poëzie, de natuur en met elkaar. Het kunstenfestival telt 40 kunstenaars. Tot de selectie behoren o.m. Arocha & Schraenen (B/VE), Edith Dekyndt (B), Bram De Munter (B), Tracey Emin (GB), Nadia Gerroui (F), Esther Kläs & Gustavo Gomes (D), Mark Manders (B/NL), Neo Matloga (ZA), Vincent Meessen (B) en Johan Van Geluwe (B).

De 40 deelnemende dichters zijn gevestigde namen uit Vlaanderen en Nederland, zoals Anna Enquist. Of overleden dichters, zoals Gerrit Kouwenaar. De selectie telt minstens 5 debutanten, 3 die zelfs nog niet als dichter debuteerden, half vergeten dichters (Jos de Haes) en superstars (Marieke Lucas Rijneveld). In het openingsweekend wordt de 70 jaar geworden Stefan Hertmans gevierd.

Een selectie van 14 gedichten is ook opnieuw te ontdekken langs het 'Gedichtenparcours Watou 2021'. Natuur en poëzie komen samen in een fietstocht tussen Poperinge en Watou.

Meer info

Tentoonstelling
Tijdelijk aanbod
Kunst & cultuur
Watou

Prijzen

Prijs Gratis