NL FR EN DE
46-westtoer-genieten-en-kids_jan-d_hondt_b_ad-2017-klein.jpg

Kunstenfestival Watou

Watou 2022 - Sense of Place

De kunstwerken in Watou dit jaar werden gekozen om hun link met Watou: elk werk vertelt op directe wijze hoe geëngageerd de kunstenaars omgingen met de locaties die ze hebben bezocht. En hoe ze begrip en waardering tonen voor de lokale cultuur en tradities. Een kunstwerk dat in de openbare ruimte wordt opgesteld, moet locatie-specifiek zijn. Met andere woorden, het moet ‘plaatsgevoel’ hebben – in het Engels: Sense of Place volgens curator James Putnam. Het werk dient niet enkel ter verfraaiing van een plek, maar moet ook aanzetten tot een esthetische reflectie die verwijst naar die plek. Zo creëert het werk ruimte voor ontmoeting of herdenking, en een plaats waar we collectief kunnen uiten wat we met z’n allen voelen.

Kunstenfestival Watou is de plaats waar kunst, poëzie, architectuur, ruimtelijke ordening en landschap elkaar vinden. De missie van het festival is te focussen op kruisbestuivingen: op de dialoog tussen de lokale en de artistieke gemeenschap, en op de wisselwerking tussen kunst en poëzie.

WEBSITE KUNSTEnfestival watou

Tickets

E-vouchers omruilen of ticket kopen kan bij één van de onthaalpunten van het festival:

  • Festvalhuis, Watouplein 12, Watou (10-18u)
  • Dienst Toerisme, Grote Markt 1, Poperinge (9-18u)

Het festivalticket geeft je toegang tot alle locaties. Alle locaties kan je één keer bezoeken. Je festivalticket is de hele zomer geldig.

KOOP ONLINE TICKET

Watou Live

Watou Live is een fijne mix van poëzie en muziek. Een pianodriedaagse in Kasteel De Lovie. Een soundtrack bij schilderijen. Poëzieradio. Een gesprek met Koen Vanmechelen. Dichters die je uitnodigen aan tafel. Een boekvoorstelling. Een Koninklijk Circus. Intieme concertjes, …

Heb je een festivalticket? Dan kan je al dat moois meepikken. Gratis of voor 5 euro.

ONTdek het programma

Bezoek met gids

  • INDIVIDUEEL

Elke donderdag om 14u start een rondleiding met gids aan het Festivalhuis. € 5 (enkel voor tickethouders)
--------------------------------------------------------------------------

  • IN GROEP

Reserveer je groepsbezoek minstens 14 dagen op voorhand. Gids € 70/2u, max. 20 deelnemers. Groepstarief vanaf 12 personen.

RESERVEER