NL FR EN DE
2018-kapel-1.jpg
04 mei tot 13 mei 2018

Internationaal Gregoriaans Festival

Internationaal Gregoriaans Festival

Vierhonderdvijftig frisse, jonge en overwegend professioneel gevormde stemmen brengen eeuwenoude muziek en teksten grandioos tot leven tijdens het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou. Het wordt een sprankelend en universeel evenement met deelname van 27 schola’s en topensembles uit alle hoeken van de wereld, van Colombia tot Australië.
Vocale virtuositeit is troef. Een groot aantal deelnemende schola’s en ensembles beweegt zich op professioneel of semi-professioneel niveau, wat een bijzonder hoog kwaliteitsniveau en een vernieuwende uitstraling waarborgt. Vijf jeugdkoren creëren een sfeer van bewondering en vertedering. Watou is een dorp waar "verstilling" actueel is gebleven. De band met het Gregoriaans is intens. De meditatieve en ontroerende rust van het Gregoriaans is als het ware ingebed in de landelijke omgeving van de westhoek.

Het kernprogramma vindt in Watou plaats, van woensdag 9 tot en met zondag 13 mei 2018.
De pre-ouvertures in Houtkerke (Frans-Vlaanderen), Grimbergen, Poperinge, Koksijde, Antwerpen, Brussel, Duinkerke, Wervik en Haringe vormen vanaf vrijdag 4 mei een stevige voorproever.

Ontmoeting, hartelijkheid en een sfeer van geluk en vriendschap vormen op dit tiendaags festival een harmonisch geheel samen met de hemelse stemmen, de muzikaliteit en de bedwelmende mystiek, eigen aan het Gregoriaans.

Adresgegevens

  • 04 mei tot 13 mei 2018
  • 09:30 tot 23:59

Meer info

Festival
Tijdelijk aanbod
Erfgoed
Kunst & cultuur
Watou

Prijzen

Prijs € 12,00

Adresgegevens

  • 04 mei tot 13 mei 2018
  • 09:30 tot 23:59

Gekoppelde tags

festival, Watou, muziek, Evenement