NL FR EN DE
5904.jpg

Houblonesse

Houblonesse ambachtelijk en handgemaakt

Houblonesse, edele producten met hopscheuten

Het maatwerkbedrijf Sowepo vzw produceert onder de naam “Houblonesse” steekproducten op basis van hopscheuten. Ze gebruiken daartoe ook de stengels van de hopscheuten, die anders worden weggegooid. Daartoe dragen ze bij aan circulaire economie.

Met het witte goud van Poperinge als grondstof, ontwikkelen ze inventieve streekproducten. Hun productgamma bestaat uit confiserie zoals o.a. karamelwafeltjes, spletters, confituur. Maar ook 2 kazen waaronder de Keikopkaas (brons op World Cheese Awards 2013 & 2014) en Délice de Houblonesse (Brons op World Cheese Awards 2015). Daarnaast hebben zij ook een gamma aan sterke dranken waarmee je hippe cocktails kan maken: Jenever, Marc de Houblonesse én kant-en-klare koffies op basis van deze dranken.

Ontdek ook zeker de Houblonesse advocaat, een ambachtelijke advocaat met de smaak van weleer, gemaakt met verse scharreleieren én Marc de Houblonesse! Alle producten worden steevast ambachtelijk gemaakt en zijn “made with love”.

Bedrijfsbezoeken aan Sowepo zijn mogelijk, met degustatie van de producten. Vraag naar meer info bij Toerisme Poperinge.

Lees meer over het verhaal van de Houblonesse producten