NL FR EN DE
2009-nordic-walking-bos.jpg

Hopscheuten Poperinge 2019

Kom hopscheuten eten en beleven in Poperinge

Gastronomisch evenement

Exclusief culinair evenement rond hopscheuten

Hop en allerlei afgeleide producten ruiken, smaken en voelen,… op de hopboerderij. Showcooking door drie Poperingse chefs, professionele presentatie door Angelo Dorny met live captatie (op groot scherm), proeven van alle mogelijke bereidingen van Poperingse hopscheuten. Die beleving biedt De Witte Ranke je aan onder de titel ‘Taste of Hops’, een exclusief culinair evenement. Deelnameprijs is 120 euro.

Meer info over taste of hops

zelf hopscheuten oogsten en klaarmaken

Zelf hopscheuten oogsten en klaarmaken

Hoe worden hopscheuten geteeld en geoogst? Op welke manier kan je de jonge uitlopers van de hopplant klaarmaken? De boer en de chef vertellen je het graag zelf. Meer nog je mag hen een handje helpen. Elke zaterdag in maart zijn er workshops van op de boerderij tot op het bord. Tijdens de culinaire ateliers word je vergezeld door gids Stefaan.  Aantal deelnemers beperkt tot 25 om het gezellig te houden. Schrijf je snel in!  Deelnameprijs is 75 euro.

Meer info over de culinaire ateliers

Hopscheuten eten op restaurant in Poperinge

Vijftien restaurants serveren de hopscheuten in maart 2019. De chefs bereiden ze elk op hun manier. Kies jouw favoriete restaurant: ’t Hommelhof, Petit Watou, Paterstafel, Terminus, restaurant Callecanes, Maison Charbon, In de Leene, Flou’s, ’t Blauwershuys, Passage, Hotel Amfora, Hotel de la Paix, Pegasus, Manoir Ogygia of Hostellerie Saint-Nicolas (Elverdinge).Reserveer op voorhand want de hopscheuten worden dagvers aangeleverd.

meer info over de restaurants

Hopmuseum serveert hopscheuten

Het Hopmuseum serveert hapjes met hopscheuten tijdens het openingsweekend op 2 en 3 maart. De museummedewerkers combineren deze hapjes met de hoppigste bieren uit de keldervoorraad. Ga naar huis met heel wat kennis en receptjes rijker.
Borreltijd op zaterdag 2 maart van 16 tot 17.30 u en op zondag 3 maart abieritief van 11 tot 12.30 u.

Meer info over het hopmuseum

Logeren in Poperinge

Blijf logeren in Poperinge

Enkele Poperingse hotels en B&B’s bieden een speciaal logiesarrangement aan tijdens de hopscheutenperiode. Ontdek hier waar je heerlijk kan logeren en waar je extra wordt verwend door de gastvrouw en gastheer. Een overnachting in combinatie met  een gastronomisch menu met hopscheuten, deelname aan de culinaire ateliers, Taste of Hops en daarbovenop de gemoedelijkheid van de Westhoek beleven.

meer info over de logiesarrangementen in Poperinge

tips om aan de slag te gaan met hopscheuten

Hoe maak je hopscheuten klaar?

Hopscheuten zijn een delicate groente. Lees eerst deze tips voor je ze zelf klaarmaakt.

tips voor de keukenbrigade

hopscheuten telen

Hoe worden hopscheuten geteeld?

Hopscheuten worden zowel in serre als in volle grond geteeld. In Poperinge telen de landbouwers op beide manieren.

tips voor de tuinier

gerechten met hopscheuten

Lekkere gerechten met hopscheuten

Hopscheuten kan je zowel warm als koud eten. Gepocheerd, gestoofd of gefrituurd. Heel wat mogelijkheden.

de lekkerste gerechten

hopscheuten kopen in Poperinge

Waar kan je hopscheuten kopen?

Niet alle hopboeren telen hopscheuten. De teelt is heel arbeidsintensief. In De Lovie teelt men enkel de scheuten.

verkooppunten

Houblonesse ambachtelijk en handgemaakt

Houblonesse

Deze sociale werkplaats verwerkt de resten van de hopscheuten tot lekkernijen.

Meer info Houblonesse

Poperinge telt 4 brouwerijen

Streekbieren

Hop wordt gebruikt in bier als smaakmaker en natuurlijk bewaarmiddel. Poperinge telt vier brouwerijen.

Poperingse brouwerijen

Lekkere streekproducten in Poperinge

Andere streekproducten

Naast hop en bier, kent Poperinge nog tal van andere lekkernijen die erkend zijn als streekproduct.

lekkere streekproducten

Hopscheuten beleven met een groep

Met een groep

Toerisme Poperinge helpt je graag met het samenstellen van een groepsbezoek op maat.

groepsmogelijkheden