NL FR EN DE
23_westtoer-recreatie-2020-c-jan-dhondt-atelje-d--28groot-29.jpg

Fietstocht Boer zkt Bank

Zes verrassende landbouwbedrijven vertellen in seizoensfilmpjes over hun activiteiten, hun passie voor de stiel en hun liefde voor de job. Een fietstocht van een veertigtal kilometer verbindt de zes bedrijven. De filmpjes bekijk je via QR-code. Op 29 mei 2023 kan je een tweede fietsroute volgen, langs vijf nieuwe landbouwbedrijven. De route is een 35-tal kilometer lang en loopt via Sint-Jan-Ter-Biezen, Haringe en Proven. Het routeplan kan je ophalen bij dienst Toerisme of downloaden.

Boer zkt Bank?  Met dit nieuwe project wil Poperinge de voedselproductie van haar landbouwers in de kijker zetten. Zes verrassende landbouwbedrijven vertellen in seizoensfilmpjes over hun activiteiten, hun passie voor de stiel en hun liefde voor de job. Een fietstocht van een 40-tal kilometer verbindt de zes bedrijven. Wedden dat de landbouwer je dingen vertelt die je nog niet wist? 

Maar onze boeren zoeken ook landbouwhelden! Voor de kinderen werden extra opdrachten gemaakt om een echte landbouwheld te worden. Ga langs bij dienst Toerisme en haal je ‘Heldenzakje’ op. Gewapend met uitleg en spelmateriaal kan je de route afleggen en onderweg de boer helpen. Voer alle opdrachten uit, verzamel stempels en haal je ‘heldencadeautje’ op. 

Mag het nog iets meer zijn?  Plan je fietsuitstap in Poperinge en verwen jezelf onderweg met een picknickmand. Onze partners Goeste (Poperinge) en de Groenselpoorte (Reningelst) voorzien je graag van een goedgevulde picknick vol krachtvoer. Reserveren vooraf is noodzakelijk.

Spring op je fiets, scan de codes en bekijk de filmpjes. En vergeet onderweg vooral niet te genieten van de rust en schoonheid langs Poperingse fietswegen.

Meer info

Fietsen
Abele
Poperinge
Reningelst
Activiteiten voor kinderen
30 - 40 km
40 - 50 km
Prijs Gratis