NL FR EN DE

Dorpen

Abele

Vandaag is grensdorp Abele gekend voor haar mooi aanbod aan landelijke vakantieverblijven, charmante (volks)cafeetjes en lekkere restaurants. Natuurliefhebbers vinden ook hun weg naar het Helleketelbos. Tijdens een wandeling in het bos kan het zijn dat je zomaar een ree voorbij ziet springen.

Abele

Haringe

Het kleine dorpje Haringe maakt samen met Roesbrugge de deelgemeente Roesbrugge-Haringe. De Heidebeek en de IJzer vormen in Haringe de natuurlijke grens tussen België en Frankrijk. Dit grensgebied was vroeger het strijdtoneel van de blauwers (smokkelaars). Haringe wordt niet voor niets het Blauwersdorp genoemd. In de Sint-Martinuskerk vind je het historische Van Peteghemorgel.

Haringe

Krombeke

Krombeke is officieel de oudste deelgemeente van Poperinge, eerste vermeldingen dateren uit de 9e eeuw. Tussen Poperinge en Krombeke ligt het prachtige kasteeldomein van De Lovie en de faunarijke Sixtusbossen. Ideaal voor een wandeling met het gezin.

Krombeke

Proven

Proven is het proactieve dorp van Poperinge. Klein en gezapig, maar zeker niet ingeslapen. Fietsen en wandelen doe je er langs mooie landelijke wegen. Onderweg kom je De Galge, het kasteel 't Couthof, het monument voor piloot Stacey Jones tegen.

PRoven

Reningelst

Reningelst is met z'n prachtig glooiend landschap de poort tot de West-Vlaamse heuvels. De streek leent zich voor een wandel- of fietstocht vanuit je charmant logies, want ook daar heeft Reningelst er vele van. De Kinderbrouwerij, in de oude dorpsbrouwerij, belooft je een middag vol familieplezier en ook de nieuwe uitkijktoren in de vernieuwde mouttoren is een bezoekje waard.

Reningelst

Roesbrugge

In Roesbrugge stroomt de IJzer België binnen. Niet alleen ligt de dorpskern langs de IJzer, een oude tak van diezelfde IJzer, de Dode IJzer, vormt de noordgrens van het dorp. Je wandelt er langs het ene mooie IJzerpanorama na het andere. Zet je schrap voor een wandeling langs kronkelende landweggetjes en smalle brugjes en geniet van de waterpracht rondom je.

Roesbrugge

Watou

Wie 's zomers Watou aandoet, moet het wereldvermaarde Kunstenfestival bezoeken. Maar ook buiten de zomer is er heel wat kunst terug te vinden van voorbije Kunstenzomers. Daarnaast is Watou een echt brouwersdorp, met de brouwerijen St. Bernardus en de Watou-site van Leroy Breweries.

Watou

Charmante dorpen

De Westhoek is een aaneenschakeling van het ene mooi dorpje na het andere. Om deze dorpen in de kijker te plaatsen, kregen zij terecht het label 'Charmant Dorp'. Ook in Poperinge zijn er een aantal charmante dorpen, namelijk Roesbrugge-Haringe, Reningelst en Watou.

Charmante Dorpen