Amfora, waar thuiskomen centraal staat. Laat je onderdompelen in de familiale, ongedwongen sfeer. Laat je verrassen door het lekkers wat onze streek te bieden heeft. Laat je verleiden door de klassieke keuken met moderne twist. Welkom!
Dirk en Etchel ontvangen je met veel enthousiasme in hun sfeervol restaurant. Hier smaakt ongecompliceerd en tijdloos genieten naar meer. Elke maand serveren ze een gastronomisch drie- of viergangenmenu volgens de seizoenen.
Kurt en Nancy ontvangen je aan de Frans-Belgische grens in Hotel Callecanes. Genieten van hedendaagse gastronomie kan in het gezellige restaurant of in de private tuin. Creativiteit gaan hand in hand met verse en lokale producten.
Hartig is niet zomaar een naam maar het is een echt concept waar gezelligheid voorop staat, in de keuken staat dit voor pittig, op smaak gemaakt niet zoet. In de zaal zorgt Jolien voor een hartelijk onthaal. Als beenhouwerszoon kan de chef Bram zijn voorliefde voor rundvlees niet verbergen.
Het team van eethuis Goeste gaat telkens aan de slag met al het beste dat de Westhoek te bieden heeft, op ritme van het aanbod en de seizoenen. In maart zijn dit uiteraard de hopscheuten, gecombineerd met de beste Westhoekbieren en Heuvellandse topwijnen.
Genieten in het hart van het hoppeland begint bij een bezoek aan La Paix. Al meer dan 25 jaar kun je er terecht voor een overheerlijke maaltijd. Samen met chef Gertjan Kiebooms (hotelschool Ter Duinen) serveert La Paix een seizoensgebonden keuken waar kwaliteit voorop staat.
In dit gezellig restaurant ontvangen Stefan en zijn team je voor een verzorgde maaltijd of een kleine honger, het nuttigen van een lokaal biertje of dessert is eveneens mogelijk. Dat is genieten op een boogscheut van het centrum van de hoppestad en vlakbij de Franse grens.
Kris en Carmen verwelkomen levensgenieters in hun restaurant. 's Avonds kan je in het romantische kasteeltje terecht voor een bistro of verfijnd diner waarin seizoensgebonden ingrediënten verwerkt worden tot wondermooie borden.
Hopscheuten à la carte of in ons degustatiemenu: alle begeleidende ingrediënten zijn zorgvuldig uitgekozen en laten de subtiele, fijne en delicate smaak van de hopscheut tot uiting komen.
In dit prachtig herenhuis ontvangen chef Bert en gastvrouw Inge je voor een gastronomische wandeling. Van amuse tot dessert krijg je hier topproducten, verfijnde creaties en een eigen gin gemaakt met Poperingse hop.
Ongedwongen tafelen waar product spreekt. Vis rechtstreeks uit Boulogne. Eigen kweek op de boerderij, witblauw op z'n best. Slagerij in huis. Homemade. Wijnkaart of lekker bier voor iedereen. Eén van Belgiës meest gepassioneerde sommeliers in de zaal.