NL FR EN DE
5904.jpg

Deelnemende restaurants

Proef van hopscheuten in Poperingse restaurants

Proef de unieke smaken van de hopteelt in de vele streekbieren én tijdens het hopscheutenseizoen. Hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant, worden zeer zorgvuldig met de hand geoogst en kraakvers aangeleverd aan de restaurants. Laat je in maart verwennen door de culinaire voorjaarstoppers van onze chefs!

Vermeld bij reservatie zeker dat je voor de hopscheuten komt. Smakelijk!

Amfora

Amfora, waar thuiskomen centraal staat. Laat je onderdompelen in de familiale, ongedwongen sfeer. Laat je verrassen door het lekkers wat onze streek te bieden heeft. Laat je verleiden door de klassieke keuken met moderne twist. Welkom!

Meer info

Blauwershuys

Dirk en Etchel ontvangen je met veel enthousiasme in hun sfeervol restaurant. Hier smaakt ongecompliceerd en tijdloos genieten naar meer. Elke maand serveren ze een gastronomisch drie- of viergangenmenu volgens de seizoenen.

Meer info

Callecanes

Kurt en Nancy ontvangen je aan de Frans-Belgische grens in Hotel Callecanes. In een ongedwongen huiselijke sfeer waar men grensloze gastvrijheid heel letterlijk neemt. Genieten van hedendaagse gastronomie kan in het gezellige restaurant of in de private tuin. Creativiteit gaan hand in hand met verse en lokale producten.

Meer info

Hartig

Hartig is niet zomaar een naam maar het is een echt concept waar gezelligheid voorop staat, in de keuken staat dit voor pittig, op smaak gemaakt niet zoet. In de zaal zorgt Jolien voor een hartelijk onthaal. Als beenhouwerszoon kan de chef Bram zijn voorliefde voor rundvlees niet verbergen. De vaste kaart wordt telkens aangevuld met een weeklunch, een maandmenu en suggesties.

Meer info

Hommelhof

't Hommelhof in Watou is al meer dan 30 jaar een trefpunt voor lekkerbekken met een voorliefde voor de bierkeuken. Met een ongelofelijke productkennis en een flinke dosis creativiteit serveert chef Stefaan smaakvolle gerechten.

Meer info

Hotel de la Paix

Genieten in het hart van het hoppeland begint bij een bezoek aan La Paix. Al meer dan 25 jaar kun je er terecht voor een overheerlijke maaltijd. Samen met chef Gertjan Kiebooms (hotelschool Ter Duinen) serveert La Paix een seizoensgebonden keuken waar kwaliteit voorop staat.

Meer info

In de Leene

In dit gezellig restaurant ontvangen Stefan en zijn team je voor een verzorgde maaltijd of een kleine honger, het nuttigen van een lokaal biertje of dessert is eveneens mogelijk. Dat is genieten op een boogscheut van het centrum van de hoppestad en vlakbij de Franse grens.

Meer info

Manoir Ogygia

Kris en Carmen verwelkomen levensgenieters in hun restaurant. 's Avonds kan je in het romantische kasteeltje terecht voor een bistro of verfijnd diner waarin seizoensgebonden ingrediënten verwerkt worden tot wondermooie borden.

TIP: boek een private dinner voor 10 à 1 personen in de nieuwe Orangerie!

Meer info

Paterstafel

Hopscheuten à la carte of in ons degustatiemenu: alle begeleidende ingrediënten zijn zorgvuldig uitgekozen en laten de subtiele, fijne en delicate smaak van de hopscheut tot uiting komen.

Meer info

 

Pegasus

In dit prachtig herenhuis ontvangen chef Bert en gastvrouw Inge je voor een gastronomische wandeling. Van amuse tot dessert krijg je hier topproducten, verfijnde creaties en een eigen gin gemaakt met Poperingse hop.

Meer info

Terminus

Ongedwongen tafelen waar product spreekt. Vis rechtstreeks uit Boulogne. Eigen kweek op de boerderij, witblauw op z'n best. Slagerij in huis. Homemade. Wijnkaart of lekker bier voor iedereen. Eén van Belgiës meest gepassioneerde sommeliers in de zaal.

Meer info