NL FR EN DE
2009-nordic-walking-bos.jpg
30 maart 2019

Culinair Atelier 'Hopscheuten'

Culinair Atelier 'Hopscheuten'

Ben jij verlekkerd op de lokale producten van de Westhoek? Wil je jouw gasten thuis verrassen met een menu op restaurantniveau? Neem dan deel aan één van de culinaire ateliers in Poperinge. Gids Stefaan neemt je mee doorheen de smaken van de Westhoek: van boerderij tot restaurant, met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren.

Programma:
Vanaf 9u30: Warm onthaal met koffie en cake op hopboerderij ’t Hoppecruyt in Proven.
Om 10u: Op naar het veld om zelf hopscheuten te oogsten en klaar te maken voor de keuken. Landbouwster Benedikte wijst je met veel enthousiasme de weg naar een perfecte oogst.
Om 11u45: Met de eigen wagen naar de keuken van de gastlocatie waar chef Kris en gastvrouw Carmen (van Manoir Ogygia) de deelnemers opwachten met een welverdiend aperitief. Chef Kris toont hoe je de hopscheuten op vier verschillende manieren kan bereiden. Help gerust een handje mee en krijg heel wat tips van de chef om een menu op hoogstaand niveau te bereiden. De hopscheutenlunch omvat een aperitief met hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, koffie en/of thee. Aangepaste bieren en water inbegrepen.
15u: Gids Stefaan neemt de deelnemers mee naar het Hopmuseum voor een degustatietour rond WO1. Doorheen de dag kom je meer te weten over de hop, hopscheuten en bier in Poperinge, maar je maakt ook kennis met een stukje van het WO1-verhaal van Poperinge, stad achter het front. In het Hopmuseum ligt de focus op brouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De tour in het Hopmuseum is voorzien van een degustatie van enkele bieren.
16u30: Einde van het programma.

Adresgegevens

  • 30 maart 2019
  • 09:30 tot 16:30

Meer info

Tijdelijk aanbod
Onbepaald
Gastronomie
Poperinge
Proven

Prijzen

Prijs € 75,00

Adresgegevens

  • 30 maart 2019
  • 09:30 tot 16:30