NL FR EN DE
5904.jpg

Bertin Deneire ontvangt Toerismetrofee 2017

Op maandag 12 maart opende Toerisme Poperinge het nieuwe seizoen in het Hopmuseum. Onder grote belangstelling van de toeristische spelers uit de Hoofdstad van het Goede Leven werd het jaarprogramma voorgesteld. De Poperingse gids Bertin Deneire ontving de 19de Toerismetrofee.

Begin maart opent in Poperinge het nieuwe toeristische seizoen. De eerste buitenactiviteiten zijn een feit, het Hopmuseum zwaait de deuren open en er wordt reikhalzend uitgekeken naar het eerste lentezonnetje. Onder grote belangstelling van heel wat toeristische actoren uit Poperinge blikte diensthoofd Ivan Vandekerkhove terug op 2017: “Het was een goed toeristisch seizoen met als hoogtepunt de driejaarlijkse Bier- en Hoppefeesten. De dienst Toerisme kreeg 52.000 bezoekers over de vloer en het Hopmuseum mocht 13% meer bezoekers ontvangen. Ook het bezoek aan Lijssenthoek Military Cemetery steeg met 9%. Talbot House ontving 10% meer bezoekers.”

De eerste twee maanden van 2018 waren alvast veelbelovend. “In het bezoekerscentrum van Lijssenthoek ontvingen we reeds 1000 bezoekers meer dan in januari en februari van vorig jaar. In vergelijking met de start vorig jaar volgden reeds 300 mensen meer de volkssportroute.” Qua evenementen staat opnieuw heel wat op het programma. Alle activiteiten van 2018 vind je terug op de website van Toerisme Poperinge.

Naar goede traditie mochten de burgemeester en schepen voor Toerisme ten slotte nog de Toerismetrofee uitreiken. De Poperingse stadsgids Bertin Deneire mocht deze in ontvangst nemen. Bertin behaalde in 1976 zijn diploma van toeristische stadsgids. Hij was reeds van in de jaren ’60 betrokken bij de werking van het Talbot House. Hij engageerde zich later in de Toc-H beweging. Bertin is tevens een begenadigd reisleider. Vooral Engeland kan hem bekoren. Bertin is nog steeds actief als gids in Poperinge: hop, bier en WO 1 liggen hem nauw aan het hart. Uit zijn vele ervaringen vloeiden meerdere bijdragen in publicaties zoals o.a. de Gidsenkroniek, het Heemkundig tijdschrift Aan de Schreve, het verhaal ‘Een huis voor de Tommies’ en de nieuwsbrief van de vzw Vrienden van het Hopmuseum. Van deze vzw was hij trouwens ook tien jaar lang een gedreven bestuurslid-secretaris. Kortom een rasechte Poperingenaar en een veelzijdig toeristisch ambassadeur.