NL FR EN DE
mdf_0268.jpg
19 juni 2021

Bellenhof: literaire fietstocht doorheen het Poperingse hoppeland

Bellenhof: literaire fietstocht doorheen het Poperingse hoppeland

Op 6 september 1944 wordt Leo Lebbe geboren op het Bellenhof in Poperinge. Het is een memorabele dag voor het Hoppeland. Poolse bevrijders trekken door de straten van de stad. Dit is het einde van de Tweede Wereldoorlog. Leo groeit op in een gezin van hoppeboeren. Zijn levensverhaal en dat van de familie slingert zich tussen een snel veranderende hopcultuur. Tradities verdwijnen en de modernisering van de landbouw zorgt voor een ware omwenteling.

In 2020 schreef Maaike Monkerhey haar tweede boek: Bellenhof. Een streekroman die zich afspeelt in de streek rond Poperinge. Verken het verhaal van het boek in het groene kader van het Hoppeland. In groep rijden we rustig een lus van 31 km met zes tussenstops. We ronden de fietstocht af met het bier van de boer van Bellenhof.

Breng je fiets mee. Het parcours is vrij heuvelachtig. Ben je geen getrainde fietser, kom dan bij voorkeur met een elektrische fiets. Een samenwerking tussen Avansa Oostende Westhoek, Dienst Toerisme Poperinge en Hans Vandenbroucke.

Standaardprijs: € 12
Voordeeltarief: € 10,5

Adresgegevens

  • 19 juni 2021
  • 14:00 tot 17:00

Meer info

Tijdelijk aanbod
Fietsen
Poperinge

Prijzen

Prijs Gratis

Adresgegevens

  • 19 juni 2021
  • 14:00 tot 17:00