NL FR EN DE
mdf_0268.jpg

9e editie Lekker Westhoeks in Poperinge

POPERINGE – Waar het hart van vol is, loopt de mond van over! Op 17, 18 en 19 september mag je dat in Poperinge letterlijk en figuurlijk nemen: voor de 9e keer organiseert Toerisme Poperinge het lekkerste festival van de Westhoek. Op de Grote Markt verzamelen de smakelijkste streekproducten, brouwerijen presenteren hun bekende en onbekende bieren en verschillende foodtrucks serveren gerechtjes in ‘Lekker Westhoeks’-stijl. Overgiet dit alles met een sausje ambiance van The Skadillacs, Stinstage DJ’s en Bonjour Eddy, een toefje kinderanimatie en een zalfje Poperingse gezelligheid. Kortom, een heerlijk evenement.

Afterwork-special met The Skadillacs
Op vrijdag 17 september vindt de eerste Afterwork Special van Lekker Westhoeks plaats. Na een lange periode van telewerken en videocalls nodigen we bedrijven, collega’s, verenigingen en vriendengroepen uit om nog eens samen op stap te gaan. Vanaf 17u is iedereen welkom op de Grote Markt om te degusteren en te genieten. We bieden speciale Afterwork-pakketten aan die korting bieden aan grotere groepen. Om 20u geven The Skadillacs het beste van zichzelf tijdens een spetterend optreden. Stinstage DJ’s zorgen voor de nodige ambiance voor en na het optreden. Meer info over de starterspakketten vind je hier.

Bieren gebrouwen met Belgische hop
Op de bierkaart staan bijna 60 gekende en te ontdekken bieren, gebrouwen met Belgische hop. 14 verschillende brouwerijen nodigen je met veel plezier uit aan hun stand en laten je proeven van hun heerlijk gerstenat. Liever geen biertje? Maak je keuze uit de biologische tuinsappen, wijnen uit Heuvelland of Poperingse gin, cocktails en Picon.

Streekproducten
In een gezellige setting smul je van de beste ambachtelijke streekproducten uit de Westhoek. Denk maar aan hoeve-ijs, hennepot, ambachtelijk gebak, hoppepaté… Diverse foodtrucks serveren speciale ‘Lekker Westhoeks’-gerechten.

Ambiance en gezelligheid troef
Er is voor elk wat wils! Het duo Stinstage DJ’s zorgt gedurende het hele weekend voor de muzikale ambiance. Op zondagmiddag om 12u is er het jazzy aperitiefconcert van Bonjour Eddy. Ook het Poperings koor Hopchora en dansschool Bodyfit passeren de revue tijdens het weekend, misschien herken je hun pakjes wel van de welbekende Hoppestoet! Scoor ook zeker een foto met de Poperingse mascotte Popernicus als je hem kan spotten.


Kinderen leven zich naar hartenlust uit in het kinderdorp met de vele volksspelen of in de caravan van meneer De Wit die ze volledig kunnen pimpen.


Naar aanleiding van Lekker Westhoeks zetten we nog eens de expo ‘Hommelbloed’ en de Poperingse hopboeren in de kijker in het Hopmuseum. Volg een rondleiding door het museum en hou halt bij de werken waar kunstenares Nele Boudry je van uitleg voorziet. De rondleidingen gaan door op zaterdag 18 september om 17u en op zondag 19 september om 11u en 14u30. Schrijf op voorhand in via de website: www.toerismepoperinge.be.

Covid Safe Evenement
We kiezen ervoor om Lekker Westhoeks als Covid Safe Evenement te organiseren. Je dient dus eerst je Covid Safe Ticket voor te leggen bij de ingang. Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
  • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • Je hebt een snelle antigeentest (bij enkele van onze apothekers) laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Praktisch
Lekker Westhoeks vindt plaats op:

  • Vrijdag 17 september: 17u tot 23u
  • Zaterdag 18 september: 15u tot 23u
  • Zondag 19 september: 11u tot 21u30