NL FR EN DE
minimal-colorful-quote-twitter-post-.jpg

25 jaar Volkssportroute

Weg met die I-pad, volksspelen doe je samen!

"Een mix van traditionele spelen, bruine kroegen en Poperingse gastvrijheid" is slechts een summiere omschrijving van wat je tijdens een dag of halve dag volkssportroute beleeft. De formule bestaat in 2016 reeds 25 jaar, maar kent geen sleet. Jaarlijks laten honderden groepen (jong, oud, groot, klein...) de digitale spelen op de I-pad en smartphone even voor wat ze zijn en vinden ze de weg naar de Poperingse volkssportcafés om de banden aan te sterken.

Ambiance! Gezelligheid!

Een dertigtal cafeetjes en eetgelegenheden zijn aangesloten en opgenomen in de verschillende routes. De uitbaters bieden traditionele volksspelen aan in een gezellig kader. Met de glimlach ontvangen ze de spelers voor een hapje (zoals Vlaamse karbonaden of een pannenkoek) of een typisch drankje zoals picon of een streekbier. Ideaal om de familiebanden en teamspirit aan te sterken, om een communie of verjaardag te vieren of om gewoon eventjes weg te zijn uit de dagelijkse stress.

25 jaar Volkssportroute

Naar aanleiding van de 25e verjaardag deelt Toerisme Poperinge cadeaus uit. Elke groep die dit jaar de route boekt, krijg een fles bier van Brouwerij De Plukker cadeau. Ook de kinderen krijgen een leuke attentie. Aan de hand van een fotowedstrijd worden nog eens vier waardebonnen van 250 euro uitgereikt aan de groepen die langskwamen. Daarmee kunnen ze in 2017 nog eens een leuke volkssportdag beleven. Post je sfeervolle foto's, toffe kiekjes en gezellige beelden op onze nieuwe Facebookpagina en wie weet ben jij wel de gelukkige winnaar.

We wensen u verder nog veel leute, plezier en spannende volkssportervaringen; laat de bollen rollen, laat de pijlen vliegen en de schijven schuiven!

Ontdek de vele routes op www.volkssportroute.be.