Laat je leiden

Gepubliceerd op  woensdag 26 juni 2024 om 11:09 uur
Poperinge is een stad met een rijke geschiedenis, unieke hoplandschappen en topevenementen. Een waaier aan begeleide gidstochten biedt je de kans om de stad en de omgeving beter te leren kennen.

Stadswandeling: Dit is Poperinge!

Een gids neemt je mee op stap doorheen Poperinge langs getuigen van de hopcultuur, de 18e-eeuwse luister van weleer en sporen van het leven achter het front. Dankzij de bloeiende lakennijverheid in de middeleeuwen verrezen drie imposante gotische kerken. Hun torens bepalen nog steeds het silhouet van Poperinge. Daarna groeide het gezellige grensstadje uit tot één van de belangrijkste centra van de hopteelt. Overal in de stad werden grote herenhuizen en hopmagazijnen gebouwd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag Poperinge op een betrekkelijk veilige afstand achter het front. Britse soldaten konden er weg van het oorlogsgeweld even op adem komen.

Elke zondag om 11u in juli en augustus / Meer info

 

Fietsen door de hopvelden

Hopvelden typeren het landschap rond Poperinge. Een gids begeleidt je naar de meest stemmige plekjes en geeft onderweg info over de brouwerijen en hopvelden. Tijdens deze tocht van een 25-tal km hou je even halt om te proeven van deze smaakmaker.

Zondag 21 juli en donderdag 15 augustus van 14u tot 17u. / Meer info

 

Huifkartocht door het Hoppeland

Verken de streek met paard en kar tijdens de museumzondagen van augustus en september. Een huifkartocht is ideaal voor een gezellige uitstap met de hele familie. Via landelijke wegen rijd je langs hopvelden, pittoreske boerderijen en prachtige vergezichten. Onderweg vertelt de gids je meer over de hoppluk. Na de rondrit hebben de paarden hebben even rust verdiend en kun je het verhaal van hop verder ontdekken in het museum. 

Zondag 4 augustus en zondag 1 september / Meer info

 

Kunstenfestival Watou met gids

Laat je op sleeptouw nemen door een van de Watou-gidsen? Elke donderdag staat een festivalgids klaar om je onder te dompelen in kunst en poëzie. De instaprondleiding is voor individuele bezoekers en duurt 1,5 uur. Wacht niet te lang om een plekje te reserveren, want de plaatsen zijn beperkt.

Elke donderdag om 11u in juli en augustus / Meer info

 

Nocturnes Talbot House

Talbot House pakt uit met en nieuwe verhalentocht vol verborgen verhalen. De geschiedenis van Talbot House is gestoeld op ontelbare verhalen en personages. Heel wat van die verhalen blijven echter vaak onderbelicht. Kom te weten hoe de Talbotousians een weesmeisje adopteerden, hoe er plots muilezels ingeschakeld werden in het Huis en hoe Tubby de kracht had om werkelijk iedereen met elkaar te verbinden.

Elke vrijdag om 19u in juli en augustus / Meer info

 

Zintuigenrugzakje De Lovie

Een belevingsgerichte, zintuigelijke wandeling doorheen kasteeldomein De Lovie voor gezinnen met kinderen tot 10 jaar. Fabian, de handpop, en de ambassadeurs natuurbeleving tonen je de mooiste plekjes en hebben een rugzak gevuld met interessante weetjes en toffe activiteiten mee.

Op woensdag 10 juli, 9 augustus en 21 augustus van 13u tot 16u / Meer info

Naar top