Kunstenfestival Watou

Gepubliceerd op  dinsdag 12 mrt 2024 om 09:44 uur
De nieuwe editie van het Kunstenfestival geeft ruimte aan verbeelding.

Stad Poperinge, inspirator Koen Vanmechelen en curatoren James Putnam en Michaël Vandebril stellen de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou voor. ‘Landscape of the Imagination’ vindt plaats van 6 juli tot en met 1 september. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding. Ze gaan in dialoog met elkaar en met bijzondere plekken in en rond het dorp en kasteel De Lovie.

Verbeelding als motor van verandering

Tijdens ‘Landscape of the Imagination’ benaderen kunstenaars en dichters het concept ‘verbeelding’ als een innerlijk psychologisch landschap, dat bestaat tussen mensen en de fysieke ruimtes om hen heen. Door middel van woord en beeld willen ze ons bewustmaken van de kracht die verbeelding bezit om te transformeren en een verschil te maken. Hun werk zal te zien zijn op verschillende bijzondere en ongewone locaties in en rond het dorp. Kasteel De Lovie in Poperinge speelt opnieuw een belangrijke rol. Kunstenaar Mikes Poppe, die in 2022 indruk maakte met zijn durational performance plant een nieuwe langdurige performance. Daar waar “En de boer, hij ploegde voort” een akker als canvas had, zal hij zich als tweede deel van zijn diptiek voor Watou op het water wagen.


Fietsroute met klimaatpoëzie en poëziepodcast

Kunstenfestival Watou maakt een entente met de Klimaatdichters. De nieuwe fietsroute, ‘Zwemlessen voor later’ laat dertien klimaatdichters aan het woord.


Watou Live

Ook deze zomer brengt het Kunstenfestival een boeiend evenementenprogramma. Tijdens ‘Watou Live’ ontdek je tal van performances, concerten en boeiende ontmoetingen. Op het programma gevestigde namen, maar vooral veel aanstormend talent. Alle activiteiten zijn inbegrepen in het festivalticket.

Vroegboekactie en logiesarrangement

Het Kunstenfestival pakt opnieuw uit met een vroegboekactie: vanaf 1 mei zijn tickets te koop aan 18 euro. Het ticket is meerdere dagen geldig, zodat een bezoek over meerdere dagen kan gespreid worden. Toerisme Poperinge ontwikkelde met tal van Poperingse hotels, gastenkamers en vakantiewoningen een logiesarrangement om volop te genieten van het Kunstenfestival Watou. Wie een logiesarrangement boekt, ontvangt een welkomstpakket t.w.v. 80 euro, met daarin een festivalticket, een bezoekersgids, tickets voor het Hopmuseum, een voordeelbonnenboekje, een lekker streekproduct en een speciaal gebrouwen festivalbier.

Naar top