10 geboden van de hopscheuten

  1. Het is belangrijk om altijd verse hopscheuten te kopen. Goede hopscheuten zijn wit en krokant.
  2. Reinig de hopscheuten zoals het moet. Dit wil zeggen kraak (niet snijden) het achterste vezelachtige gedeelte van de
    hopscheut af.
  3. Was de hopscheuten door ze vijf à zes maal overvloedig te spoelen met koud water. Zodat je zeker bent dat alle aarde en
    zand weg is.
  4. Kook de hopscheuten zo snel mogelijk in licht gezouten water na het wassen, en doe er het sap van een halve citroen bij.
    Gebruik altijd drie keer zo veel water als hopscheuten.
  5. Laat de hopscheuten slechts enkele minuten koken en laat ze daarna verschieten in ijskoud water zodat ze krokant blijven.
  6. Haal de hopscheuten nooit met de blote hand uit het water na het blancheren.
  7. Verwarm de hopscheuten kort op in room en muskaat zodat ze niet verkleuren.
  8. Bewaar de hopscheuten niet langer dan drie dagen in de frigo.
  9. Dek de hopscheuten steeds af voor licht na het blancheren en zorg dat ze onder vloeistof blijven, want hopscheuten drogen
    zeer vlug uit.
  10. Warm hopscheuten nooit twee keer of meermaals op anders zijn ze niet meer krokant.
Naar top