PROGRAMMA
9.30 u. : Hopboerderij 't Hoppecruyt
Start je dag met een warm onthaal door de stadsgids, wat koffie en cake. Landbouwster Benedikte leidt je rond op het hopbedrijf in Proven en vertelt je in geuren en kleuren hoe hopscheuten geteeld worden.
12.30 u. Restaurant De Leene
’s Middags geniet je van een heerlijke hopscheutenlunch in restaurant De Leene.
- Picon
- Truffelpasta met gepocheerde hopscheuten
- Poperings standevlees met gebakken hopscheuten
- Incl. water, streekbier of huiswijn
14.00 u. Sowepo
Ontdek hoe maatwerkbedrijf Sowepo hopscheuten tot ambachtelijke streekproducten verwerkt onder de noemer “Houblonesse”. Je krijgt er een blik achter de schermen en proeft van een lekker verwenbord met koffie.
16.00 u. Hopmuseum
Eindig je dag met een bezoek aan het Hopmuseum, hét centrum voor hop & bier. Een gids vertelt je meer over de hop- en biergeschiedenis van Poperinge en de Westhoek. De perfecte afsluiter van een dagje hopscheuten.