Hoppefeesten bezoeken / arrangementen

Kom de hopcultuur ontdekken in Poperinge tijdens het feestweekend.

Bezoek hopbedrijf

Een aantal hoptelers zetten op zaterdag de deuren van hun bedrijf open voor individuele bezoekers. Kom je te voet of met de fiets, download onderaan de pagina de suggestieroutes via de knooppunten. 

  • Bij Bart Boerave van Belhop kun je tussen 10u en 17u doorlopend een vrij bezoek brengen. Om 10u, 14u en 16u is er demonstratie van de plukmachine.
  • Hopteler Joris Cambie geeft je wat korte uitleg tussen 10u en 17u. Om 11u, 13u en 15u draait de plukmachine.
  • Bij hopboer Lemahieu geniet je van een streekpicknick tussen de hopperanken.
  • 't Hoppecruyt is op reservatie te bezoeken. 

Bezoek hopmuseum

Op zondag zijn er doorlopend gidsbeurten doorheen het museum tussen 10u30 en 13u. Een gids neemt je mee op sleeptouw en vertelt je het verhaal van hop & bier. Het Hopmuseum is op vrijdag open van 10u tot 17u30, op zaterdag van 10u tot 19u en op zondag van 10u tot 15u.

Wie het museum bezoekt tijdens het Bier- en Hoppefeestenweekend krijgt een jeton voor een consumptie aan de drankstand op de Grote Markt.

Tribuneplaatsen

Beleef de hoppestoet vanop de eerste rij. Vanop de tribune op de Grote Markt (laatste plaatsen!) of voor de Sint-Janskerk heb je gegarandeerd het beste zicht op het kleurrijke spektakel dat zondagmiddag door de Poperinge centrumstraten voorbijtrekt. 

Reserveer jouw zitje op de tribune (€ 15) en geniet ten volle van de hoppestoet. 

Dagarrangementen

Op zondag maak je via verschillende dagarrangementen kennis met de hopteelt, geniet je van streekproducten, neem je plaats op de tribune voor de kleurrijke Hoppestoet en sluit je de dag af tijdens de Hommelpapfeesten. Reservaties afgesloten.

Downloads

Naar top