Tijdelijke thematentoonstelling

Bezoek deze zomer de intrigerende expo 'Hop naar dromenland', waar de thema's van slaapproblemen en slaapoplossingen onder de loep genomen worden.

Vanuit historische en hedendaagse perspectieven verken je de evolutie en de eigenschappen van slaap, met een speciale focus op de museumcollectie en de rustgevende werking van hop.  

Mis deze expo niet, die via deze invalshoek een intrigerende blik geeft op rust en herstel door de eeuwen heen!

Randprogramma

Interactieve workshops rond Slaap en Piekeren

In samenwerking met het het Sociaal Huis worden twee interactieve sessies georganiseerd omtrent slaap en (nachtelijk) piekeren. Deze sessies worden begeleid door Lot Verstraete (klinische orthopedagoog en ELP in Sociaal Huis) en Mien Verstraete (bewegingsdeskundige). Deelname is gratis en de sessies kunnen los van elkaar gevolgd worden.

  • vrijdag 31 mei om 14u30- Sessie rond Slaap 
    In de eerste interactieve sessie krijgen we een beter inzicht in slaap en slaapproblemen. We ontkrachten enkele mythes over slaap en ontdekken wat helpend is voor onze slaap. Ons denken over slaap en het belang van (buiten) bewegen staan hierbij centraal.
  • vrijdag 14 juni om 14u30 - Sessie rond (nachtelijk) Piekeren
    In deze tweede interactieve sessie krijgen we een beter inzicht krijgen in (nachtelijk) piekeren. We ontdekken het belang van in actie komen en krijgen enkele concrete handvaten om met ons piekergedrag om te gaan. De lichamelijke en geestelijke voordelen van (buiten) bewegen komen ook hier aan bod.

Neem deel

Lezing door slaapkliniek Ieper

  • dinsdag 3 september

Rustgevend theemoment

Rondleiding

Elke eerste zondag van de maand bezoek je gratis het Hopmuseum. Op museumzondagen 7 juli, 4 augustus en 1 september leidt een gids je om 11u en 14u30 doorheen het museum en de tijdelijke tentoonstelling. 

Naar top