Garden Swing Concert: The Jacquelines

Wanneer

  • vrijdag 6 september 2024 van 19:30 tot 21:00 uur

Locatie

Talbot House
Gasthuisstraat 43 , 8970 Poperinge

Ons WWII Liberation Festival trekken we op gang op vrijdagavond met een tuinconcert van The Jacquelines. Deze drie fantastische dames verblijden de bezoekers met aanstekelijk gezang en katapulteren je terug naar de jaren '40.

De half-Italiaanse zangeres Iris Berardocco had als doel een full album te componeren dat klonk als een plaat van de Andrews Sisters uit de jaren ’40. Hierin slaagde ze wonderwel met het album ‘Gee Oh Gee’ dat intussen meer dan tien jaar geleden werd uitgebracht. Originele songs als als ‘Gee Oh Gee (Won’t You Set My Fellas Free)’ en ‘Hypochondria’ waren in het jaar na de release niet meer weg te denken van de radio. Eind 2018 stelden The Jacquelines hun tweede plaat ‘Leaving The Circus’ voor in een volle De Roma in Antwerpen. Naast de kenmerkende swing werd er op dit album geëxperimenteerd met andere stijlen zoals blues, gospel, ragga en latin. Er was ook plaats voor enkele covers, waaronder hun gekende bewerking van ‘Don’t Cry For Louie’ (Vaya Con Dios) in opdracht van ‘grande dame’ Dani Klein. Live blijven The Jacquelines tegelijk nog steeds eer betonen aan de Andrews Sisters met nummers zoals Boogie Woogie Bugle Boy, Rum & Coca Cola en Bei Mir Bist Du Schön. Op het podium wordt Iris Berardocco vergezeld door klassedames Eva Tulkens en Sara Raes. Samen staan de dames garant voor de karakteristieke loepzuivere driestemmigheid die zo kenmerkend is voor de groep. De ritmesectie, ongetwijfeld de ruggengraat van de band, bestaat uit de geroutineerde swingmuzikanten Stijn Wauters (piano), Frederik Madou (contrabas) en Jelle Van Giel (drums).

Terwijl je geniet van de fantastische muziek in onze unieke tuin, worden ook de buikjes gevuld. Op deze avond serveren we een Pulled Pork wrap. Deze lekker hap zit ook inbegrepen in de ticketprijs!

Prijs: € 25
Talbotousian: € 20
Inschrijven via: events@talbothouse.be

Organisatie

Talbot House
Gasthuisstraat 43 , 8970 Poperinge

Categorieën

Naar top