Familievoorstelling: Boshaard x Ensor (10+)

Wanneer

  • zondag 20 oktober 2024 van 14:00 tot 15:30 uur

Locatie

CC Ghybe
Sint-Annastraat 13 , 8970 Poperinge

Het Belgische muziekduo Boshaard werkte voor hun tweede album aan een nieuwe soundtrack voor animatiefilms van Raoul Servais. Onder live begeleiding van dit album, werden zijn films vertoond in een theatertournee doorheen België. 

Voor hun derde album besloot het duo om de kunstschilder James Ensor – dit jaar 75 jaar geleden overleden – als inspiratie te gebruiken. In Ensors geboortestad Oostende komt in 2024 een grootse kunstinstallatie als eerbetoon. Boshaard creëert de bijhorende muziek.

Alexander Stragier, animatiekunstenaar en videomappingartiest, zorgt voor de beelden. Hij creëert een fantastische beleving vol kunst en verbeelding, geïnspireerd op James Ensor. Tijdens zijn animaties neemt hij je mee door het leven van Ensor en maak je een reis door zijn creatieve geest. Zijn meesterwerken komen op een unieke en meeslepende manier tot leven.

Dit is een voorstelling voor alle leeftijden waar kunstliefhebbers, gezinnen en nieuwsgierige geesten samenkomen. Of je nu een kenner bent van Ensors werk of pas kennismaakt met zijn oeuvre, het belooft een onvergetelijke ervaring te worden die je zintuigen zal prikkelen en je verbeelding zal voeden. Een ultieme samensmelting van beeld en muziek die ervoor zorgt dat je volledig in Ensors wereld kan binnenstappen. Een onvergetelijke ervaring.

FILMCONCERT - PIANO, SYNTH Dominique Vantomme SYNTH, ELECTRONICA Toon Bosschaert VOICE-OVER Geerwin Vandekerckhove, Piv Huvluv

Organisatie

Dienst Cultuur stad Poperinge
Grote markt 1 , 8970 Poperinge

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.
Naar top