Ontdek Hazebrouck per bus met gids Daniël Delerue

Wanneer

  • dinsdag 12 maart 2024 van 14:00 tot 18:00 uur

Locatie

Vroonhof
Grote Markt 65 , 8970 Poperinge

Sinds september 2023 loopt er een proefproject van De Lijn om ons de verbinding vanuit Poperinge naar Hazebrouck aan te bieden. Daniël Delerue organiseert een aantal begeleide uitstappen om kennis te maken met het stadje. Net over de grens en heel gemakkelijk te bereiken! Vertrek met bus om 14.00 uur aan halte Grote Markt Vroonhof. 


Uitstap één is gericht op toerisme: we trekken naar Place Général de Gaulle waar tal van eetgelegenheden zijn. Verder trekken we door de gezellige winkelstraatjes en ontdekken we het Augustijnenmuseum. Na dit bezoek wandelen we naar het stadspark en maken een korte tussenstop in de St Elooiskerk. In de schaduw van de kerktoren staat het huis en museum van priester Lemire, een nogal besproken priester en politieker van de stad. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken. 


Om 17.14 nemen we de bus richting Poperinge. Via winkelstraatjes, over de grote markt keren we terug naar het station waar we de bus nemen om 17.14 uur terug te keren naar Poperinge.


Het aantal deelnemers is beperkt tot 22 personen. Inschrijven via LDC De Bres tot 2 dagen voor de uitstap. Laat hierbij weten indien je een andere opstapplaats verkiest. Kostprijs is €2,50 voor een enkele reis, museum is gratis.

Organisatie

Lokaal Dienstencentrum De Bres
Veurnestraat 15 , 8970 Poperinge
Naar top